StoryEditorOCM
Ostalonevjerojatan slučaj

Šok za hrvatskog reprezentativca nakon epskog podviga: zbog benignog duela na terenu ostao bez bubrega!

Piše Sport SD
10. srpnja 2023. - 20:45

Veliki uspjeh ostvarila je ragbijaška reprezentacija Hrvatske koja je na dva turnira igrana u Zagrebu i Beogradu ostvarila plasman u Championship diviziju gdje će iduće godine igrati protiv najboljih europskih reprezentacija u olimpijskoj „sedmici“.

Ponosan je bio izbornik Anthony Poša na ovaj rezultat, no sve je nekako ostalo u sjeni zbog teške ozljede mladog Splićanina Duje Plazibata „zarađena“ u jednom bezazlenom duelu kakvih na utakmici ima na desetke.

No mladi je ragbijaš dobio izgleda dosta jak udarac i kada je dopremljen u bolnicu u Budimpešti završio je na operacijskom stolu i liječnici su mu izvadili bubreg. Očito je pad bio toliko neugodan da je taj organ bio teže oštećen kada su se liječnici odlučili da ga moraju hitno odstraniti.

Dan nakon operacije Plazibat se osjeća dobro, prebačen je s intenzivnog odjela na redovni. No i dalje su u hrvatskoj ragbijaškoj obitelji svi prilično šokirani jer takve ozljede su izuzetno rijetke, pa i sami liječnici u Budimpešti su potvrdili da su se prvi put susreli s takvom ozljedom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 23:54