StoryEditorOCM
OstaloNA POSTOLJU

Senzacionalna Zrinka ostvarila uspjeh karijere! Najbolja svjetska skijašica spašavala pobjedu ispred čudesne Hrvatice

Piše Marko Bilić
21. siječnja 2024. - 13:28

Bravo, bravo, bravo, Zrinka! Fenomenalna hrvatska skijašica Zrinka Ljutić ostvarila je uspjeh karijere, u slovačkom zimovalištu Jasna osvojila je drugo mjesto u slalomu, sa smo 14 stotinki zaostatka iza pobjednice Mikaele Shiffrin! Ovo je drugo postolje za mladu, tek 19-godišnju Hrvaticu, najbolji plasman do sada bilo joj je treće slalomsko mjesto u češkom Špindlerůvom Mlýnu.

Nakon prve današnje vožnje Zrinka je bila druga, s 57 stotinki sekunde zaostatka iza vodeće Amerikanke, već to dalo je naslutiti sjajan rezultat. Sve to naša skijašica potvrdila je i u drugoj vožnji, prisilila najbolju skijašicu svijeta, vodeću Shiffrin, da se do zadnjeg metra bori za pobjedu. Na kraju je i uspjela s uistinu minimalnom prednosti ispred naše Ljutić.

Pamtit će Zrinka slovačko zimovalište dugo, u samo dva dana, jučer i danas, osvojila je četvrto mjesto u veleslomu i drugo u slalomu, čak 130 bodova u Svjetskom kupu za mladu hrvatski skijašicu, predvodnicu novog vala svjetskog skijanja.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Zrinka je sada na 16. mjestu, u slalomu je 12., a u veleslalomu osma. Definitivno dio svjetskog vrha.

image

Ima se čemu radovati

Afp
image
Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:04