stdClass Object ( [id] => 562198 [title] => Šampioni u robinzonskim uvjetima: u Cetinskoj krajini spremaju se za napad na svjetsko zlato, a evo kako im izgleda dan [alias] => sampioni-u-robinzonskim-uvjetima-u-cetinskoj-krajini-spremaju-se-za-napad-na-svjetsko-zlato-a-evo-kako-im-izgleda-dan [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Peručko jezero, 9 sati ujutro. Dok sunce već polako stvara sparinu u Cetinskoj krajini, a dobar dio onih koji ljeto koriste za godišnji odmor još spavaju, dvojica kršnih momaka već završavaju svoj trening.

Na ponton polako podižu svoj čamac, da ga ne bi oštetili, i odnose u kontejner na kojemu piše Veslački klub Gusar. Da kakav turist ili veslački djelatnik izvana dođe na Peručko jezero nikad ne bi pomislio da se na njemu pripremaju olimpijski, svjetski i europski prvaci, braća Valent i Martin Sinković. I to ne za Kup Dalmacije, već za Svjetsko veslačko prvenstvo. Šampioni u robinzonskim uvjetima. To je hrvatska priča o uspjehu.

- Tu vladamo samo mi i divljina – dočekao nas je Valent, stariji od braće Sinković.

Ima neka magična veza između Peruče, Sinkovića i njihova trenera Nikole Bralića. Ona traje više od deset godina. I premda će se potiho požaliti „da ih spašava Gusarov kontejner, jer, eto, barem imaju gdje ostaviti čamac“, istovremeno pričaju o idealnim uvjetima!? A infrastruktura za treniranje, zapravo, ne postoji! Osim vode, dakako. Na Peručkom jezeru nema niti katrige, pa smo se, da bismo obavili razgovor, prebacili u sinjski hotel „Alkar“.

Ribari grintaju

- Kad dođemo na Peruču, mi moramo sidriti pontone da bismo mogli izići iz jezera. Kad odlazimo, trebaju nam dizaličari koji će pontone izvaditi. Valent i Martin svaki dan riskiraju da iščaše nogu, jer teren od Gusarovog kontejnera do jezera, vidjeli ste, nije baš ravan. Ipak, ovdje imamo nešto što drugdje nemamo - mir.

- Sami smo, ako izuzmemo momke iz Slovenije, Mađarske i naše iz zagrebačke Mladosti, koji se, također, ovdje pripremaju. Kad dođeš u Šibenik ili na Bohinj imaš najviše problema s ribarima. Zamislite, oni kažu da baš tamo, gdje mi treniramo, ima najviše ribe! Drugo, Peruča je na pogodnom mjestu kad pričamo o udarima vjetra.

- Osim kad puše zapadnjak. A dionice, koje tu odrađujemo, idealne su za usavršavanje tehnike i izdržljivost – priča nam Nikola Bralić, koji je dio razgovora morao propustiti jer je spremao malu obiteljsku feštu u svom Dicmu. Mjestu, koje je dalo dva velika trenera, njega i Ratka Rudića.

Peruča kao drugi čin. Između pobjede na Europskom prvenstvu u Glasgowu i Svjetskog prvenstva u Bugarskoj (počinje 9. rujna, op.a.). U međuvremenu su Sinkovići jedva iskamčili tri dana odmora.

- U krivu ste! Četiri! Nismo imali vremena za više od toga, s obzirom da je kratak vremenski razmak između dva natjecanja. No, iskreno, nama je i ta četiri dana sasvim dovoljno. Potrebniji nam je psihički nego fizički odmor. Barem tih nekoliko dana ne moramo razmišljati o tome kad se dižemo ujutro i što ćemo raditi cijeli dan – u glas će Sinkovići.

‘Pomeli’ stol

A kad treniraju to izgleda otprilike ovako:

- Ujutro uvijek veslamo. Buđenje je u 6. Idemo na doručak i pravac Peručko jezero. Obično odveslamo oko 30 kilometara, a dužina staze je 34. Dvadeset kilometara je minimum koji odradimo. U hotel se vratimo u 10 i onda pola sata analiziramo snimku treninga. Naš Brala nas prati u gliseru s kamerom. Snima svaki trening.

- To je to što se tiče korištenja tehnologije. Više nam ne treba. Nakon toga, u 12 sati idemo na ručak. Slijedi kratki odmor, pa opet trening. Vožnja bicikla po cijeloj Cetinskoj krajini, prema Kninu s jedne i Splitu s druge strane. Obiđemo Muć, Klis, Dugopolje… Dvaput tjedno idemo u teretanu, a jednom tjedno imamo i popodnevni veslački trening.

Čovjek se zapita spavaju li uopće!?

- Ma, ima i odmora. Četvrtkom i nedjeljom ne treniramo. Svatko ode kod svoje supruge. Srećom, blizu su, ali sam ja u malo boljoj poziciji jer je moja tu, u Sinju! Valentova je u Splitu. Stignemo se i okupati, i uživati u dalmatinskoj spizi. Moramo pohvaliti hranu u hotelu. Zbilja je dobra.

- A kad poželimo pojesti neki specijalitet, odemo do svojih na brudet ili janjetinu. Posebno smo guštali za Veliku Gospu. Šetali smo po Sinju i privukli su nas mirisi, pa smo pojeli, kako vi u Dalmaciji kažete, bar dobrih bokuna janjetine. Mi smo poznati da sve pometemo sa stola. Treninzi nas puno troše, pa nemamo problema s apetitom – smije se Martin.

Sve to budnim okom promatra Nikola Bralić. Braća Sinković s iskusnim veslačkim vukom surađuju još od početka karijere.

- A što reći o Brali!? Valjda ne bismo toliko dugo radili zajedno da nismo zadovoljni njime. Ne bismo mogli postizati takve stvari iz godine u godinu da iza sebe nemamo pravoga stručnjaka. On je pun znanja – hvale svoga šefa hrvatski veslački šampioni.

‘Ne mijenjamo žene ni trenera nego discipline’

Kad već ne mijenjaju momčad koja pobjeđuje, mijenjaju discipline! Prvo su bili u četvercu, pa u dvojcu na pariće, a sada su u dvojcu bez kormilara.

- Istina! Ne mijenjamo ni trenera, ni žene, već discipline! Nekada je i „dosadno“ stalno biti prvi. To malo bahato zvuči, ali, jednostavno, čovjeku s vremena na vrijeme treba promjena. To je kao da se stalno vozite po autocesti. Dosadi vam i poželite skrenuti na neke uže, zanimljivije puteve. Zato smo se mi prošle godine odlučili prijeći u dvojac bez.

- Promjena je bila ogromna. Nije bila laka, makar ljudima, koji površno prate veslanje, možda ne izgleda tako. Nitko se dosad u veslanju nije odlučio na takav potez. Vjerujte, mučili smo se u početku. Morali smo promijeniti i način treninga. U vodi i izvan nje. Recimo, počeli smo jačati mišiće torza, jako bitne za ovu disciplinu. Dok su drugi već imali formiranu muskulaturu, mi smo je tek počeli formirati – otkrivaju Martin i Valent.

No, hrvatski veslački tandem nikad se nije zadovoljao „malim“ stvarima. Činjenicom da su jedni od rijetkih koji su promijenili tri discipline ili, pak, odlaskom na Svjetsko prvenstvo. Oni sve, čega se uhvate, pretvaraju u zlato. Doslovno. Dobro, na prvom su svjetskom u dvojcu bez kormilara, lani na Floridi, bili srebrni.

A onda je ovoga ljeta krenula žetva zlata. Prvo Beograd (Svjetski kup), pa već spomenuti Glasgow i EP. Bila im je to dvanaesta medalja s velikih natjecanja. U posljednjih pet godina nikad nisu bili slabije plasirani od drugog mjesta!

A i dalje su nevjerojatno skromni, dječački zaigrani. Kao da se spremaju za prvo natjecanje u životu. Nakon Škotske su pričali „kako nisu baš zadovoljni i da to može puno bolje“. Što onda očekivati u Bugarskoj!?

- Svjetsko prvenstvo je, ipak, najvažnije natjecanje, uz Olimpijadu. Lijepo je što smo pobijedili u Beogradu i Glasgowu, ali bez tog zlata nam sezona neće izgledati jednako dobro. Iskreno, ni mi nismo očekivali strelovit uspon do vrha u novoj disciplini. S druge strane, sada tek znamo koliko nam fali do savršenstva.

- Znamo što radimo dobro, što ne valja, što nam je cilj. Zato ćemo preostale dane na Peruči iskoristiti da u mini-ciklusima korigiramo, otklonimo sve greške. Stvari već idu nabolje. Blizu smo pravog zaveslaja – poručili su Martin, Valent i Nikola prije nego su se zaputili na video-analizu posljednjeg treninga.

Ne sumnjajte da će ovi krasni momci imati pravi, pobjednički zaveslaj (i) u Bugarskoj.

Nije uvijek idila

Nemojte misliti da uvijek vlada samo idila među Martinom, Valentom i Nikolom. Kada su se lani odlučili promijeniti disciplinu, iz dvojca na pariće prijeći u dvojac bez kormilara, na treninzima je znalo zagustiti među braćom. Trener Nikola je u tim trenucima, kaže, bježao u žbunje!

- Ha-ha! Istina, kad se zakačimo, on se distancira, ne želi arbitrirati. Želi da mi to sami riješimo, kao što i svaki put riješimo. Naravno, da bude trzavica. One su neizbježne kad toliko vremena provodiš skupa. Nije lako u istom timu funkcionirati toliko dugo – veli nam Valent, po karakteru nešto mirniji od godinu dana mlađeg brata Martina.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => braća sinković na peruči [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2018-08-23 09:06:33 [created_by] => 3196 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2018-08-23 09:37:28 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2018-08-23 09:35:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5832 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2018\/08\/23\/SD Portal\/10187678.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/08\/23\/SD Portal\/10187677.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/08\/23\/SD Portal\/10187679.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/08\/23\/SD Portal\/10187680.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/08\/23\/SD Portal\/10187644.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/08\/23\/SD Portal\/10187704.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1306"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15326260 Threads: 5 Questions: 3183066698 Slow queries: 7142293 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235637932 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/ostalo/sampioni-u-robinzonskim-uvjetima-u-cetinskoj-krajini-spremaju-se-za-napad-na-svjetsko-zlato-a-evo-kako-im-izgleda-dan-562198 [printLink] => /sport/ostalo/sampioni-u-robinzonskim-uvjetima-u-cetinskoj-krajini-spremaju-se-za-napad-na-svjetsko-zlato-a-evo-kako-im-izgleda-dan-562198?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 265372 [name] => Braća Sinković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => braca-sinkovic [link] => /tag/braca-sinkovic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => braća sinković na peruči [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Šampioni u robinzonskim uvjetima: u Cetinskoj krajini spremaju se za napad na svjetsko zlato, a evo kako im izgleda dan [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3196 [name] => Petar Mikuličin [username] => petar-mikuli-in [email] => petar-mikuli-in@sd.hr [password] => $2y$10$ER7omxdYuBmJJG8fb6.tDuKxGo3hNAbtaM4kNMf9U5ofe0/F2snNW [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/petar-mikulicin-3196 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1714 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/3bca8fb9dc6a98a6f4cbd68c09e6406f?s=100&default=https%3A%2F%2Ff05.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/23/SD Portal/10187678.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/23/SD Portal/10187678.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/23/SD Portal/10187677.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/23/SD Portal/10187679.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/23/SD Portal/10187680.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/23/SD Portal/10187644.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/23/SD Portal/10187704.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Peručko jezero, 9 sati ujutro. Dok sunce već polako stvara sparinu u Cetinskoj krajini, a dobar dio onih koji ljeto koriste za godišnji odmor još spavaju, dvojica kršnih momaka već završavaju svoj trening.

Na ponton polako podižu svoj čamac, da ga ne bi oštetili, i odnose u kontejner na kojemu piše Veslački klub Gusar. Da kakav turist ili veslački djelatnik izvana dođe na Peručko jezero nikad ne bi pomislio da se na njemu pripremaju olimpijski, svjetski i europski prvaci, braća Valent i Martin Sinković. I to ne za Kup Dalmacije, već za Svjetsko veslačko prvenstvo. Šampioni u robinzonskim uvjetima. To je hrvatska priča o uspjehu.

- Tu vladamo samo mi i divljina – dočekao nas je Valent, stariji od braće Sinković.

Ima neka magična veza između Peruče, Sinkovića i njihova trenera Nikole Bralića. Ona traje više od deset godina. I premda će se potiho požaliti „da ih spašava Gusarov kontejner, jer, eto, barem imaju gdje ostaviti čamac“, istovremeno pričaju o idealnim uvjetima!? A infrastruktura za treniranje, zapravo, ne postoji! Osim vode, dakako. Na Peručkom jezeru nema niti katrige, pa smo se, da bismo obavili razgovor, prebacili u sinjski hotel „Alkar“.

Ribari grintaju

- Kad dođemo na Peruču, mi moramo sidriti pontone da bismo mogli izići iz jezera. Kad odlazimo, trebaju nam dizaličari koji će pontone izvaditi. Valent i Martin svaki dan riskiraju da iščaše nogu, jer teren od Gusarovog kontejnera do jezera, vidjeli ste, nije baš ravan. Ipak, ovdje imamo nešto što drugdje nemamo - mir.

- Sami smo, ako izuzmemo momke iz Slovenije, Mađarske i naše iz zagrebačke Mladosti, koji se, također, ovdje pripremaju. Kad dođeš u Šibenik ili na Bohinj imaš najviše problema s ribarima. Zamislite, oni kažu da baš tamo, gdje mi treniramo, ima najviše ribe! Drugo, Peruča je na pogodnom mjestu kad pričamo o udarima vjetra.

- Osim kad puše zapadnjak. A dionice, koje tu odrađujemo, idealne su za usavršavanje tehnike i izdržljivost – priča nam Nikola Bralić, koji je dio razgovora morao propustiti jer je spremao malu obiteljsku feštu u svom Dicmu. Mjestu, koje je dalo dva velika trenera, njega i Ratka Rudića.

Peruča kao drugi čin. Između pobjede na Europskom prvenstvu u Glasgowu i Svjetskog prvenstva u Bugarskoj (počinje 9. rujna, op.a.). U međuvremenu su Sinkovići jedva iskamčili tri dana odmora.

- U krivu ste! Četiri! Nismo imali vremena za više od toga, s obzirom da je kratak vremenski razmak između dva natjecanja. No, iskreno, nama je i ta četiri dana sasvim dovoljno. Potrebniji nam je psihički nego fizički odmor. Barem tih nekoliko dana ne moramo razmišljati o tome kad se dižemo ujutro i što ćemo raditi cijeli dan – u glas će Sinkovići.

‘Pomeli’ stol

A kad treniraju to izgleda otprilike ovako:

- Ujutro uvijek veslamo. Buđenje je u 6. Idemo na doručak i pravac Peručko jezero. Obično odveslamo oko 30 kilometara, a dužina staze je 34. Dvadeset kilometara je minimum koji odradimo. U hotel se vratimo u 10 i onda pola sata analiziramo snimku treninga. Naš Brala nas prati u gliseru s kamerom. Snima svaki trening.

- To je to što se tiče korištenja tehnologije. Više nam ne treba. Nakon toga, u 12 sati idemo na ručak. Slijedi kratki odmor, pa opet trening. Vožnja bicikla po cijeloj Cetinskoj krajini, prema Kninu s jedne i Splitu s druge strane. Obiđemo Muć, Klis, Dugopolje… Dvaput tjedno idemo u teretanu, a jednom tjedno imamo i popodnevni veslački trening.

Čovjek se zapita spavaju li uopće!?

- Ma, ima i odmora. Četvrtkom i nedjeljom ne treniramo. Svatko ode kod svoje supruge. Srećom, blizu su, ali sam ja u malo boljoj poziciji jer je moja tu, u Sinju! Valentova je u Splitu. Stignemo se i okupati, i uživati u dalmatinskoj spizi. Moramo pohvaliti hranu u hotelu. Zbilja je dobra.

- A kad poželimo pojesti neki specijalitet, odemo do svojih na brudet ili janjetinu. Posebno smo guštali za Veliku Gospu. Šetali smo po Sinju i privukli su nas mirisi, pa smo pojeli, kako vi u Dalmaciji kažete, bar dobrih bokuna janjetine. Mi smo poznati da sve pometemo sa stola. Treninzi nas puno troše, pa nemamo problema s apetitom – smije se Martin.

Sve to budnim okom promatra Nikola Bralić. Braća Sinković s iskusnim veslačkim vukom surađuju još od početka karijere.

- A što reći o Brali!? Valjda ne bismo toliko dugo radili zajedno da nismo zadovoljni njime. Ne bismo mogli postizati takve stvari iz godine u godinu da iza sebe nemamo pravoga stručnjaka. On je pun znanja – hvale svoga šefa hrvatski veslački šampioni.

‘Ne mijenjamo žene ni trenera nego discipline’

Kad već ne mijenjaju momčad koja pobjeđuje, mijenjaju discipline! Prvo su bili u četvercu, pa u dvojcu na pariće, a sada su u dvojcu bez kormilara.

- Istina! Ne mijenjamo ni trenera, ni žene, već discipline! Nekada je i „dosadno“ stalno biti prvi. To malo bahato zvuči, ali, jednostavno, čovjeku s vremena na vrijeme treba promjena. To je kao da se stalno vozite po autocesti. Dosadi vam i poželite skrenuti na neke uže, zanimljivije puteve. Zato smo se mi prošle godine odlučili prijeći u dvojac bez.

- Promjena je bila ogromna. Nije bila laka, makar ljudima, koji površno prate veslanje, možda ne izgleda tako. Nitko se dosad u veslanju nije odlučio na takav potez. Vjerujte, mučili smo se u početku. Morali smo promijeniti i način treninga. U vodi i izvan nje. Recimo, počeli smo jačati mišiće torza, jako bitne za ovu disciplinu. Dok su drugi već imali formiranu muskulaturu, mi smo je tek počeli formirati – otkrivaju Martin i Valent.

No, hrvatski veslački tandem nikad se nije zadovoljao „malim“ stvarima. Činjenicom da su jedni od rijetkih koji su promijenili tri discipline ili, pak, odlaskom na Svjetsko prvenstvo. Oni sve, čega se uhvate, pretvaraju u zlato. Doslovno. Dobro, na prvom su svjetskom u dvojcu bez kormilara, lani na Floridi, bili srebrni.

A onda je ovoga ljeta krenula žetva zlata. Prvo Beograd (Svjetski kup), pa već spomenuti Glasgow i EP. Bila im je to dvanaesta medalja s velikih natjecanja. U posljednjih pet godina nikad nisu bili slabije plasirani od drugog mjesta!

A i dalje su nevjerojatno skromni, dječački zaigrani. Kao da se spremaju za prvo natjecanje u životu. Nakon Škotske su pričali „kako nisu baš zadovoljni i da to može puno bolje“. Što onda očekivati u Bugarskoj!?

- Svjetsko prvenstvo je, ipak, najvažnije natjecanje, uz Olimpijadu. Lijepo je što smo pobijedili u Beogradu i Glasgowu, ali bez tog zlata nam sezona neće izgledati jednako dobro. Iskreno, ni mi nismo očekivali strelovit uspon do vrha u novoj disciplini. S druge strane, sada tek znamo koliko nam fali do savršenstva.

- Znamo što radimo dobro, što ne valja, što nam je cilj. Zato ćemo preostale dane na Peruči iskoristiti da u mini-ciklusima korigiramo, otklonimo sve greške. Stvari već idu nabolje. Blizu smo pravog zaveslaja – poručili su Martin, Valent i Nikola prije nego su se zaputili na video-analizu posljednjeg treninga.

Ne sumnjajte da će ovi krasni momci imati pravi, pobjednički zaveslaj (i) u Bugarskoj.

Nije uvijek idila

Nemojte misliti da uvijek vlada samo idila među Martinom, Valentom i Nikolom. Kada su se lani odlučili promijeniti disciplinu, iz dvojca na pariće prijeći u dvojac bez kormilara, na treninzima je znalo zagustiti među braćom. Trener Nikola je u tim trenucima, kaže, bježao u žbunje!

- Ha-ha! Istina, kad se zakačimo, on se distancira, ne želi arbitrirati. Želi da mi to sami riješimo, kao što i svaki put riješimo. Naravno, da bude trzavica. One su neizbježne kad toliko vremena provodiš skupa. Nije lako u istom timu funkcionirati toliko dugo – veli nam Valent, po karakteru nešto mirniji od godinu dana mlađeg brata Martina.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>






[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/sampioni-u-robinzonskim-uvjetima-u-cetinskoj-krajini-spremaju-se-za-napad-na-svjetsko-zlato-a-evo-kako-im-izgleda-dan-562198 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=de07536ec32b7e26217bab7213fc112d992f8b70 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C5%A0ampioni+u+robinzonskim+uvjetima%3A+u+Cetinskoj+krajini+spremaju+se+za+napad+na+svjetsko+zlato%2C+a+evo+kako+im+izgleda+dan&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fsampioni-u-robinzonskim-uvjetima-u-cetinskoj-krajini-spremaju-se-za-napad-na-svjetsko-zlato-a-evo-kako-im-izgleda-dan-562198 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fsampioni-u-robinzonskim-uvjetima-u-cetinskoj-krajini-spremaju-se-za-napad-na-svjetsko-zlato-a-evo-kako-im-izgleda-dan-562198 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => braća sinković na peruči [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Ostalobraća sinković na peruči

Šampioni u robinzonskim uvjetima: u Cetinskoj krajini spremaju se za napad na svjetsko zlato, a evo kako im izgleda dan

23. kolovoza 2018. - 11:35

Peručko jezero, 9 sati ujutro. Dok sunce već polako stvara sparinu u Cetinskoj krajini, a dobar dio onih koji ljeto koriste za godišnji odmor još spavaju, dvojica kršnih momaka već završavaju svoj trening.

Na ponton polako podižu svoj čamac, da ga ne bi oštetili, i odnose u kontejner na kojemu piše Veslački klub Gusar. Da kakav turist ili veslački djelatnik izvana dođe na Peručko jezero nikad ne bi pomislio da se na njemu pripremaju olimpijski, svjetski i europski prvaci, braća Valent i Martin Sinković. I to ne za Kup Dalmacije, već za Svjetsko veslačko prvenstvo. Šampioni u robinzonskim uvjetima. To je hrvatska priča o uspjehu.

- Tu vladamo samo mi i divljina – dočekao nas je Valent, stariji od braće Sinković.

Ima neka magična veza između Peruče, Sinkovića i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 20:28