StoryEditorOCM
Ostalokakva ideja

Razotkrivena kriminalna skupina s Balkana koja je na nesvakidašnji način prevarila kladionice

Piše SPORT SD
20. rujna 2023. - 15:12

Interpol, Europol i španjolska policija razotkrili su kriminalnu organizaciju koja je na nesvakidašnji način prevarila kladionice. Naime, državljani Bugarske i Rumunjske u Španjolskoj su osnovali kriminalnu mrežu tako što su uz pomoć tehnologije uživo pratili razna sportska natjecanja te na taj način vidjeli što će se dogoditi prije nego što bi to kladionice registrirale.

Na taj način su lako mogli napraviti uplate preko interneta i doći do ozbiljnog novca. Vođa organizacije inače je nekadašnji bugarski stonotenisač, a potplatio je čak pojedine nogometaše koji su igrali za rumunjske klubove.

Europol navodi da su se pripadnici skupine najčešće kladili na utakmice u azijskim i južnoameričkim nogometnim ligama, ali i u Bundesligi, Ligi nacija, Svjetskom prvenstvu u Kataru te na raznoraznim teniskim turnirima iz ATP i ITF serije.

U policijskoj akciji uhićene su 23 osobe, a zaplijenjene su dvije kuće, tri luksuzna vozila, dva satelita, uređaj za ometanje signala, 47 računa u banci i 80 mobitela.

Istraga traje od 2020. godine, a još uvijek nije zatvorena jer policija pokušavati identificirati sportaše koji su umiješani u cijeli pothvat. Vođa skupine izručen je španjolskoj policiji početkom rujna, a dio skupine još uvijek je u bijegu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:18