StoryEditor
Ostaloautomobiliizam

Prvenstvo Hrvatske se nastavlja u Slovačkoj: tridesetak vozača jurit će za bodovima na stazi pokraj Dunajske Strede

22. kolovoza 2020. - 15:50
Najbolji hrvatski vozači već su isprobali stazu u SlovačkojTonči Vlašić

Kad je bilo jasno kako se zbog loše epidemiološke situacije neće voziti na stazi Zalužani kraj Banja Luke, Hrvatski auto i karting savez je rješenje našao na slavnoj slovačkoj pisti, Slovakia Ringu! Nije propustio priliku koja mu se ukazala nakon odličnog vikenda na Grobniku, prve stanice nove sezone, te se priključio promotoru TCR-a i tako osigurao prostor za PH usprkos velikoj razlici startnina u Europi i Hrvatskoj, te isto tako besplatan prijevoz trkaćih vozila na relaciji Zagreb – Slovakia Ring.

Ne čudi što je nakon toga više od trideset vozača iz Hrvatske krenulo put Slovačke, te će danas i sutra juriti za bodovima na stazi nedaleko od Dunajske Strede, grada s dvadesetak tisuća stanovnika, koji se nalazi 40-ak kilometara istočno od Bratislave. Slovakia Ring je izgrađen 2009. godine. Krug je dug 5299 metara te ima 14 zavoja.

Grobnik je bio prva stanica prvenstva Hrvatske na kružnim stazama gdje su održane dvije utrke nakon kojih u poretku klubova vodi branitelj naslova, Auto klub Dubrovnik Racing, dok u utrkama za naslovom prvaka vode po grupama: Frane Jurkić (Makarska) u grupi 1, Lovro Badurina (Rijeka) u grupi 2, u grupi 3 Maro Franić (Dubrovnik Racing), te Veljko Bubičić (Dubrovnik Racing) u grupi 4.

Prva bodovna utrka PH, koja se održava u sklopu slovačkog Grand Prix-a, brojnih utrka cestovnih automobila Europe na kružnoj stazi, vozi se ove subote, a druga 24 sata poslije. Ukupno su tri stanice, tj. šest trka ovogodišnjeg PH na krugu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. studeni 2020 02:03