StoryEditorOCM
OstaloZaludio Europu

Padel je u điru! Na novim terenima u Stobreču počinje državno prvenstvo, organizator nam otkrio tko su favoriti...

Piše Ivan Renić
8. prosinca 2023. - 07:56

Padel-ludnica zahvatila je i Hrvatsku. Igra se na sve strane, grade se tereni jer do termina je gotovo nemoguće doći. Novi unutrašnji tereni nedavno su otvoreni u Stobreču, a tamo će se od petka do nedjelje održati peto po redu državno prvenstvo.

Igrat će se parovi, u muškoj i ženskoj konkurenciji, a više pojedinosti otkrio nam je organizator i predsjednik Padel Club Dalmatia Ivan Martinac.

- Dolaze nam najbolji igrači Hrvatske. Imat ćemo ukupno 32 para, većinom muških, dok će biti samo četiri ženska. Najboljima će pripasti i nagrade, razni poklon bonovi...

Padel je „eksplodirao” u čitavoj Europi, pa tako i u Hrvatskoj.

- To je sad luda kuća. Rade se novi tereni, ljudi su zainteresirani, svi žele igrati. Padel je toliko popularan baš zato jer ga mogu igrati svi. Nije poput tenisa da treba imati pravu tehniku. Ovo se lako nauči.

Ali jeftino nije...

- Jedan teren s podlogom, ogradama i svime košta oko 30.000 eura. Nije jeftino, ali svi su termini popunjeni i mislim da se isplati ulagati.

Otkrio nam je Martinac i tko su favoriti na državnom prvenstvu u Stobreču.

- Puno je dobrih igrača, Poljančić, Vašarević, Belić, Glasnović... Oni već nastupaju po međunarodnim turnirima i osvajaju medalje. Tu su i tri, četiri dobra para iz Splita. Vidjet ćemo kako će se izmiješati. U svakom slučaju, očekuje nas zanimljiv i napet turnir. Igrat će se na četiri terena, a finala su na rasporedu u nedjelju. Sa strane će biti postavljene stolice za one koji žele gledati – poručio je Martinac.

image

Padel je popularan među slavnima

Ante Čizmić/Cropix
image

U padelu su se na splitskoj Rivi okušali Nasser Al-Khelaifi i Zvonimir Boban

Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 03:43