StoryEditor
Ostalohat-trick

Nakon prvenstva i regionalne lige na Stari plac stigla i treća titula

Piše (RR)
26. rujna 2016. - 14:35
bej00

Bejzbolaši Nade SM su nakon osvajanja prvenstva i Interlige slavili su i u Kupu Hrvatske igranom u Sisku čime je ova sezona postala najtrofejnija u dugoj klupskoj povijesti. „Brodari“ ispisuju zlatne stranice klupske povijesti, ova generacija koja je spoj iskustva, upornosti i mladosti je osvajanje trećeg trofeja ove sezone osigurala svoje mjesto u povijesti splitskog baseballa.

Nakon što su lakoćom riješili polufinalni susret protiv Vindije sa 10:2 u finalu su na isti način pobijedili Medvednicu. U finalnoj utakmici je stvari u svoje ruke uzeo Matko Dabo koji je na poziciji bacača dominirao susretom. Primio je doduše dva boda od čega je jedan baš njegova pogreška, ali to u ovoj utakmici nije bilo bitno.

Splitski napad je predvodio ubojiti tandem Franko Vrlić Kovačić i Josip Pribilović koji su udarili 7 od 9 Nadinih udaraca i koji su najzaslužniji za ovaj trofej s obzirom da su odigrali i niz duplih igara koje su uništile sve ambicije Medvednice u napadu.

Ovo je bilo finale u kojemu gledatelji mogu biti zadovoljni baseballom jer je Medvednica bila dobra, čak i vodila u 4. izmjeni sa 2:1. Nakon toga je Nada SM stisla gas i utakmicu privela kraju. Uz napomenu da na završnom turniru Kupa Hrvatske za splitske „brodare“ nisu igrali Amerikanci Andrew Jones i Trevor Caughey, ova titula je isključivo domaći produkt.

Za Nadu SM su na finalnom turniru nastupili: Mladen Sasso, Franko Vrlić Kovačić, Josip Pribilović, Marin Tadić, Hrvoje Tadić, Antonio Bešker, Martino Bečić, Tonći Jurjević, Andrija Jakśić, Ivica Anić, Andrija Tomić, Ivan Račić, Matko Dabo, Ante Ćurković, Viktor Amos Belin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2022 03:33