StoryEditorOCM
OstaloSNJEŽNE RADOSTI

Leona, sretan ti rođendan! Senzacionalna Hrvatica na pobjedničkom postolju šokirala svijet, opet smo skijaška velesila

Piše Marko Bilić
12. studenog 2023. - 14:21

Senzacionalna Leona Popović briljantno je odskijala slalom u finskom Leviju i osvojila drugo mjesto! Sjajna Riječanka nakon prve vožnje bila je peta, međutim, drugu vožnju odradila je savršeno i dočepala se svog drugog postolja u karijeri! Odmah iza pobjednice, legendarne Amerikanke Mikaele Shiffrin kojoj je ovo 89. pobjeda u Svjetskom kupu (!). Leona je kasnila samo 18 stotinki, dugo će pamtiti sjajan nastup u Leviju. Ovime je sama sebi na prelijep način čestitala sutrašnji 26. rođendan.

Prava tragičarka bila je najbolja skijašica svijeta Slovakinja Petra Vlhova, uvjerljivo vodeća nakon prve vožnje, koja je u drugoj utrci napravila grešku i ostala bez plasmana.

U jučerašnjem slalomu u Leviju Leona je bila deseta, no, usprkos odličnom rezultatu bila je nezadovoljna zbog "nekoliko sitnih pogrešaka" i poručila "sutra će biti bolje".

I bilo je, puno, puno bolje. Fenomenalno! Postolje, drugo u karijeri, kao definitivna potvrda da je već sada jedna od najboljih slalomašica svijeta. Trenutno treća u ukupnom poretku slalomašica sa 106 bodova, odmah iza Shiffrin (150) i Njemice Duerr (140).

Da cijela priča bude još ljepša i naša druga predstavnica, mlada Zrinka Ljutić (+1.45), bila je uspješna - deseta, tako da Hrvatska dva dana za redom ima dvije skijašice u Top 10 društvu najboljih na svijetu. Svaka čast, djevojke!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:31