StoryEditorOCM
Ostalobaseball

Karlovčani nakon tri godine s trona najbolje regionalne momčadi skinuli splitske 'brodare'

Piše PSD
4. rujna 2018. - 17:48
čurka

Splitski bejzbolaši su proteklog vikenda u Karlovcu igrali FF EIB regionalne lige. Bilo je to 10 finale za redom splitskog sastava. Polufinalni susret protiv Budapest Redsa se odigrao u subotu u kojem je Nada SM slavila sa 11:5. Rezultat je bio poprilično izjednačen do 6. izmjene kaa se splitski sastav napokon odvojio do konačne pobjede. Na mjestu bacača je odličan posao odradio Marin Tadić, dok je home run udario Matko Dabo. Utakmicu je obilježio i veliki broj grešaka obrane što se na žalost ponovilo i u finalu protiv karlovačke Olimpije 83. Karlovčani su u drugom polufinalnom susretu svladali Apollo iz Bratislave 4:1 za još jedno veliko hrvatsko finale.

Zanimljivo je da su sredinom regularnog dijela prvenstva i Nada SM i Olimpija 83 držali začelje tablice. U finalnom susretu u nedjelju karlovački sastav je ugrabio sve što je splitski ponudio i osvojio ovogodišnje izdanje EIB regionalne lige u baseballu. Loš ulazak u utakmicu splitskog bacača Beairda su kapitalizirali sa ranim vodstvom od 5:0 što su do kraja susreta povisivali. Nakon Beairda mjesto bacača je zauzeo Franko Kovačić i od tog trenutka je utakmica bila ravnopravna međutim već je bilo kasno za povratak.

Sljedeći vikend Nada SM u Splitu, na Starom placu, u polufinalnoj seriji PH dočekuje Zagreb. Igra se tko prije tri pobjede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 18:15