StoryEditorOCM
Ostalopodvodni ribolov

Hrvatska postaje velesila u ovom sportu! Vratili se s četiri medalje: ‘Svakog dana sam imala više od 200 zarona...‘

Piše Sport SD
4. lipnja 2024. - 17:12

Hrvatska polako postaje velesila u sportskom podvodnom ribolovu. Domaći natjecatelji friško su se vratili iz Turske gdje su osvojili drugo mjesto na euro - afričkom natjecanju u ekipnoj kategoriji. S broncom oko vrata, pojedinačno, vratio se Hvaranin Antonio Buratović, dok je ženska postava ekipno osvojila treće mjesto. Što se tiče žena u konkurenciji pojedinačno, Kaštelanka Ivana Bralić osvojila je srebro.

image

Gabriela Miličević, Ivana Bralić i Kristina Šiprak

Osobni album

Sjajan je to uspjeh hrvatskih sportskih ribolovaca. Bio je to prvi put da su se i muška i ženska ekipa vratile s medaljama s euro-afričkog natjecanja. Lovilo se gradu Ocaklaru, odnosno u Mramornom moru koje je bilo mutno i hladno, kako nam prepričavaju natjecatelji. Nije bilo ni odveć bogato ribom, ali ulova je ipak bilo.

Kaštelanka Ivana stalno je s puškom u ruci: Kad nas zaustavi policija, pregledaju samo mog muža, valjda jer sam žena

image

Ivana Bralić i izbornik Dejan Micković

Osobni album

- U plićem je bilo kavala, drozdova i vrana najčešće, dok su u dubljem iza 25 metara bili ugori. Natjecanje je trajalo dva dana. Svaki dan sam imala preko 200 zarona. Svi smo zaista dali sve od sebe i oduševljeni smo rezultatom – priča nam srebrna Ivana Bralić.

Poseban je ovo uspjeh hrvatske postave zbog jedne stvari...

- Druge zemlje poput Španjolske i Italije imaju par ljudi koji rone za jednu osobu koja se natječe. I tako puno duže mogu pregledavati teren. Kod nas to nije bio slučaj. Mi zajedno činimo odličan tim. Puni smo potpore jedni za druge što je na kraju rezultiralo medaljama – poručila je Bralić.

image
Osobni album
image
Osobni album
image

Antonio Buratović i Ivana Bralić

Osobni album
image
Osobni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 11:20