StoryEditorOCM
OstaloKvalifikacije za SP

Hrvatska doživjela šok u zadnjoj sekundi utakmice, Francuzi stigli do novog slavlja

Piše Hina
10. listopada 2023. - 22:48

Hrvatska futsalska reprezentacija po drugi put je poražena od Francuske u kvalifikacijama Elitne runde za odlazak na Svjetsko prvenstvo, u Zagrebu su Francuzi slavili 2-1 golom u pretposljednjoj sekundi.

Šanse Hrvatske za prvo mjesto i direktni plasman na SP tako su svedene na minimum. Trenutačno je Francuska vodeća s deset bodova, dok druga Hrvatska ima šest. Iza su Slovačka s četiri boda, a posljednja Njemačka ima tri.

Utakmica je počela sjajno za Hrvatsku jer je već u trećoj minuti za 1-0 pogodio Antonio Sekulić. Sve do kraja poluvremena igralo se tvrdo i premda je bilo nekoliko prilika na obje strane mreže se nisu tresle.

U drugom poluvremenu Hrvatska nije dugo vremena uživala u vodstvu, u 24. minuti za 1-1 je zabio Toure. Sve do kraja bolji su na parketu bili Francuzi koji su imali opasnije prilike i bili su bliže drugom pogotku i vodstvu. Iznimno dobro u tim je trenucima branio hrvatski golman Primić.

U završnici je Hrvatska izvukla vratara te igrala s čovjekom više u polju. No, takvo što nije iskoristila, čak štoviše, sekundu prije kraja Mouhoudine je zabio gol za francusko slavlje 2-1.

Do kraja kvalifikacija Hrvatskoj još slijedi gostujuća utakmica kod Slovačke te domaći dvoboj protiv Njemačke.

Kvalifikacije za SP, futsal (skupina C, 4. kolo):

Hrvatska - Francuska 1-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:36