StoryEditor
Ostaloprvi trofej sezone

'Žapci' uvjerljivom pobjedom osvojili vaterpoliski Kup Hrvatske: Jug nije bio slab, već smo mi odigrali sjajno te u svim segmentima vaterpolske igre bili bolji

24. studenog 2019. - 22:19

Zapljeskao je Xavi Garcia, kapetan Jug Adriatic osiguranja, zagrebačkoj Mladosti nakon finala.

- Od prvog napada smo krenuli loše, napravili peterac i primili pogodak. Primili smo čak 16 pogodaka u finalu, a naš vratar Toni Popadić nije bio loš, ali je loša bila naša obrana. Odigrali smo je ispod nivoa. Nismo uspjevali pokazati što znamo. U napadu također loši jer su sve to bile individualne akcije. Nema druge nego čestitati Mladosti na pobjedi – istaknuo je Garcia čiji se niz, koji je počeo 2012. godine, sad prekinuo. Garcia je u kapici Primorja osvajao Kup Hrvatske 2012., 2013. i 2014., a nakon toga s Jugom 2015., 2016., 2017. i 2018. godine. Mladost je zadnji put slavila godinu prije nego je počeo njegov niz.

- Bila je ovo naša izvanredna večer. Jug nije bio slab, već smo mi odigrali sjajno te u svim segmentima vaterpolske igre bili bolji. Mladost je ratnička ekipa. Moji igrači su veliki borci. Ovo je mojih 14 samuraja u koje vjerujem, i koje ne smijete otpisati. Jest, nisu bili pravi do finala, u nekoliko zadnjih utakmica, ali oni su, ponavljam, borci te su to i dokazali - rekao je Zoran Bajić, strateg Mladosti.

Luka Bukić je ponio trofej Turbo za najboljeg igrača finala, ali nije bio jedini super raspoložen u redovima Mladosti. Cosmin Radu i Josip Vrlić su također briljirali. Dobili su centri Mladosti bitku s jugovim braničima.

- To da su dobri nije neka novost. Radu i Vrlić su najbolji centarski par na svijetu. Pokazali su u ovom velikom finalu kako su raznovrsni. Da, bili su enigma za Jugovu momčad – dodao je Bajić čija je Mladost prekinula Jugov niz uspjeha te osvojila Kup Hrvatske nakon osam godina. Zanimljivo, Vjeko Kobešćak je te 2011. odveo Mladost do Kupa Hrvatske, a zadnje četiri sezone, koliko je na klupi dubrovačkog kluba, s Jugašima.

- Dovoljno sam u vaterpolu da znam ocijeniti što i koliko može Mladost ove sezone. Pokazala je više u finalu te joj čestitam na pobjedi - rekao je Kobešćak.

Prošle sezone Mladost je uzela Jugašima Regionalnu ligu, a u novoj sezoni Kup Hrvatske. Mladost je postigla čak 16 pogodaka u finalu. Jug je realizirao samo 4 od 15 igrača više. Mladost je po deveti put pobjednik Kupa Hrvatske. Istina, Jug je i dalje na vrhu tablice uspješnosti sa 14 osvojenih trofeja, ali nema razloga za slavlje nakon što je u splitskom Poljudu zaključeno 28. izdanje Kupa Hrvatske.

Finale

Jug AO – HAVK Mladost 12:16 (3:3, 3:3, 4:7, 2:3)
SPLIT Bazen Poljud. Gledatelja 600. Suci: Dragan Štampalija i Tomislav Copić (obojica iz Šibenika). Opunomoćenik: Albert Brala (Rijeka), supervizor: Milivoj Bebić (Split).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (7 obrana), Macan, Fatović (3), Lončar, Kržić (1), Garcia, Lozina, Merkulov (1), Papanastasiou (1), Žuvela, Benić (1), Obradović (5), Jarak, Tomasović. Trener: Vjeko Kobešćak.

HAVK MLADOST: Marcelić (8 obrana), Radu (3), Miloš (1), Biljaka (1), Ćuk (1), Bajić (1), Bukić (4), Lazić (2), Bowen (1), Anzulović, Kunac, Kharkov, Jurlina, Vrlić (2). Trener: Zoran Bajić.

Igrač više: Jug AO 15/4, HAVK Mladost 12/4. Peterci: Jug AO 2/2, HAVK Mladost 1/1

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. studeni 2020 12:15