StoryEditorOCM
Košarkadomaća liga

Zadar u zadnjoj četvrtini slomio Zabok i sigurno drži prvo mjesto

Piše Dražen Žura
24. ožujka 2024. - 21:14

ZADAR - Dvorana „ Krešimir Ćosić”. Gledatelja: 700.

Zadar – Zabok 88:74 (24: 24, 27:25, 14:13, 23:12)

Suci: Josip Jurčević, Karlo Mirčeta, Ante Bralić.

ZADAR: Davis (8), Klarica(3), Vujačić(3), Mazalin(20), Lakić(26), Mekić(7), Jambrović (12), Drežnjak(9), Grbić, Božić, Ramljak.

ZABOK: Sikirić(13), Tomušić, Neal(14), Cinac(12), Tomic, Šustić(4), Savić(14), Črnjević, Rebić (14), Cvitanović, Buljević(3).

Zadar se kroz tri četvrtine utakmice uvelike mučio sa Zabokom, onda se dogodila četvrta u kojoj je gostima ishlapila energija pa je uslijedilo „ prelamanje” utakmice. Golemi pljesak za izvedbu dobio je Lakić, igrač na kojeg se uvijek može računati, ali i Mazalin!

Uoči utakmice upriličena je skromna svečanost, odnosno, spuštanje zastave kojom se obilježilo Zadrovo osvajanje Kupa „ Krešimira Ćosića” za sezonu 2023., ujedno dvadestprvi trofej u povijesti kluba. Zadar je nanovo u utakmicu krenuo bitno oslabljen, Žganec je sve gledao s tribina, dok je kapetan Ramljak sjedio na klupi, međutim, nije ga se koristilo u igri, kao ni Luku Božića. Inače, obilje koševa u prvom poluvremenu, bolje su otvorili gosti, Sikirić se javio „tricom”, potom su na isti način uzvratili, dva puta Jambrović, po jednom Davis i Mekić.

Ali, ni ta činjenica nije Zadranima donijela rezultatski iskorak, jer su Neal i Buljević također bili precizni s velike udaljenosti. Svoj savršeni niz, krajem prve dionice imao je Lakić, i isto tako nastavio u drugoj, preciznije u svojih 14 poena ugradio je dvije” trice”. I gdje je on stao nastavio je Mazalin, ravnotežu gostiju držao je Rebić, kasnije Neal, Sikirić i Savić za zaključnih 100 poena na obje strane (51:49).

Nervoza koja se u opisanih dvadeset minuta mogla opipati prstima, rezultirala je tehničkom pogreškom domaćem treneru Jusupu, potom su gosti riješili dva od tri slobodna bacanja, Savić je pak pogodio za tri poena. Odgovor je stigao kroz „trice” Klarice i Davisa za Zadrov povratak u plus.... Cinac, napose Neal nisu dozvolili značajniji rezultatski odmak. Dva poena viška odnijela je momčad Zadra u zadnju četvrtinu.....I onda se opet pojavio Rebić s dva plus tri i donio omjer 67:67 u 33.minuti, dovoljno za oprez....Ali, malo jača obrana te Drežnjakov i posebice Lakićev mir u napadu, kasnije i Mazalinov donijeli su razinu na kojoj se moglo kazati „ lakše se diše”. I tako je ostalo do kraja ogleda...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:27