StoryEditorOCM
Košarkapriča je pri kraju

Zadar sprema veliko pojačanje? Vraćaju igrača kojeg su olako pustili na kraju prošle sezone

25. listopada 2023. - 15:24

Prema neslužbenim informacijama koje imamo iz klupskih krugova, Zadar će ozbiljno razmotriti pitanje povratka Juana Davisa (27 godina, 203 cm). Štoviše, ta priča je pri samom kraju.

Istina, proračun je debelo probijen. Međutim, dva uspješna rezultata u AdmiralBET ABA ligi te neprikosnoveno vladanje u prvenstvu Hrvatske, očito je struku u klubu potaknulo na razmišljanje da bi sadašnji Zadar mogao daleko više od postavljenog cilja u ABA ligi, odnosno očuvanja statusa u spomenutom natjecanju.

image
Zvonko Pavic/Cropix

Davis je stoga kao krilni igrač prava prigoda jer poznaje manje – više sve igrače, pa mu ne bi trebalo previše vremena za adaptaciju na igru koju je postavio trener Danijel Jusup. Jedino je nejasno zašto se tako iskusnog košarkaša nije zadržalo u prvom krugu slaganja momčadi? Njegovim dolaskom dobilo bi se igrača više u rotaciji, ali i skratilo listu mladih igrača, kojima onda pripada uloga „danas ja sutra ti”!

Usput, Davis nakon razlaza sa Zadrom nije imao angažman, iako je iza sebe imao sezonu u kojoj je, što se pak tiče ABA lige, zabilježio prosjek od 8,3 poena i 3,9 skokova. Svoju statistički najizraženiju utakmicu imao je protiv Partizana na Višnjiku. Odnosno, bio je najbolji u porazu Zadra, postigao je 22 poena te imao osam skokova uz jednu oduzetu loptu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:22