StoryEditorOCM
Košarkapremijer liga

Zadar oslabljen gostuje na Gripama: ‘Kao i uvijek, utakmice protiv Splita su zahtjevne‘

26. siječnja 2024. - 11:32

Zadar u ovom trenutku čvrsto drži „ jedinicu” na ljestvici FAVBET Premijer lige, odnosno, Prvenstvu Hrvatske u košarci i jedan korak su napredniji od Splita kojem idu u goste....

– Kao i uvijek, utakmice protiv Splita su zahtjevne. Oni su u evidentnom rastu forme, mislim da su posložili, puno je sada jasnije definirano tko i što radi u ekipi. Čim je tako onda se dobije mirnoća samim time i na kvaliteti igre a kad je tako, onda je protivnicima otežan posao, u ovom slučaju to smo mi, odnosno, Zadar. I igraju na svojem parketu – kazao je Danijel Jusup trener Zadra kojeg osim vrijednosti suparnika koju je istaknuo, podosta zabrinjava u kojem formatu će se momčad ukazati na Gripama.

– U kojem ćemo sastavu istrčati to ne mogu reći! Sigurno je da Luka Božić neće biti, a Marko Ramljak hoće E, sad, hoće li, i da li će uopće i moći participirati, „ o tom potom”.Uglavnom, pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu – kazao je Jusup i okrenuo se prema tribinama...

– Pozivam i navijače, koji su uvijek uz nas da nam pomognu – da budemo zajedno, kako bi mi dali naš maksimum – kazao je Jusup.

U ogledu dalmatinskih klubova, Zadar u ruci drži pobjedi iz Krešinog doma, slavili su rezultatom 88:80, međutim, uvelike su promijenili strukturu momčadi, bilo je odlazaka, ali jednako tako i dolazaka igrača. Najjači aduti „žutih” su Shannon Shorter, ništa manje Lewis Sulivan, ali i Derek Funderburk koji je u spomenutoj utakmici na Višnjiku bio iznimno učinkovit.

Ono što je iz zadarskog kuta gledano pozitivno jeste činjenica da su Juan Davis i Adem Mekić podignuli razinu svoje igre, konstantno su u vrhu Lovro Mazalin te Karlo Žganec. Nadalje, svoje isporuči Dario Drežnjak, uz njega i Arijan Lakić, u određenoj mjeri i Patrik Jambrović, tako da unatoč problemima s ozljedama, Zadrani imaju svoju kvalitetu, dostojnu za pravi meč sa Splićanima!

Utakmica se igra u petak s početkom u 19 sati uz izravan prijenos u programu Max Tv-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:32