StoryEditorOCM
Košarkadalmatinski derbi

Trener Zadra poziva na oprez uoči ogleda protiv Žutih: ‘Split je veliki klub...‘

2. studenog 2023. - 08:29

Zadar punom parom kroči košarkaškim putevima, kroz Admiral Bet ABA ligu, a još uvjerljivije u FAVBET Premijer ligi sa svih šest pobjeda. 

Istina, umalo nisu kleknuli protiv posljednjeg Bosca, ali u konačnici su prošli neokrznuti. Slijedi im ogled sa Splitom, momčadi koju su u lanjskom finalu Prvenstva Hrvatske otklonili od trofeja za prvaka i ostavili ga u svojim vitrinama. Unatoč tim dobrim brojkama trener Danijel Jusup upućuje na oprez.

- Utakmica protiv Bosca je pokazala da ako nismo koncentrirani možemo izgubiti i od posljednje momčadi na ljestvici, a isto tako možemo pobijediti i ekipe iz gornjeg doma. Nadam se da smo iz toga nešto naučili! Očekujem da ćemo protiv Splita ući u susret s drugačijim pristupom te da ćemo izgledati bolje. Za sada su svi igrači zdravi, idemo u borbu kao u svakoj utakmici – kazao je prvi čovjek zadarskog stručnog stožera.

U odnosu na proteklu sezonu Split je doživio velike promjene, na klupi i unutar momčadi. Je li u tome prednost Zadra?

- Kao što kaže ona narodna: “Što dobiješ na mostu, izgubiš na ćupriji”. To je u neku ruku naša prednost jer smo zadržali dosta igrača iz prošle sezone. Uigranost je na našoj strani. Međutim, entuzijazam i ‘glad’ je na strani igrača koji su svježi i koji su došli u novu sredinu sa željom da se dokažu. Ajmo reći da se radi o nekakvoj ‘klackalici’ – veli Jusup koji se osvrnuo na neočekivani poraz ‘žutih’ protiv Cibone, odnosno hoće li utjecati na igru Splita, odnosno njihovo ‘ronjenje’ u novi poraz...

image
Zvonko Pavić/Cropix

– Teško mi je to procijeniti, iako sam gledao njihovu utakmicu s Cibonom. Split je veliki klub i smatram da neće dozvoliti sebi da ‘zaroni’ jer su prije početka sezone javno iskazali ambicije za osvajanje trofeja. Samim time što im se vratio Shannon Shorter, to nam daje odgovor na to pitanje – kratko će Jusup koji je zavapio o potrebi jednog igrača, u ovom trenutku riječ je o Juanu Davisu koji je i lani bio u momčadi Zadra.

- Ne bih pričao o imenima! Inače, utakmica s Boscom je pokazala da nam nedostaje još jedan igrač. Naime, sezona je duga i uvijek postoji mogućnost ozljeda. Učestale su utakmice jedna za drugom, ako nam ispadne jedan igrač, onda smo u velikim problemima! Već neko vrijeme apeliram da nam je jedan igrač potreban. Moje je da u ime struke kažem prije nego se dogodi nekakva ‘glupost’. Ali netko drugi mora odraditi druge stvari! Da ne bude poslije ‘nisi rekao’ - zaključio je Jusup, čime se u velikoj mjeri vrši pritisak na Nadzorni odbor koji je proširen na devet članova i prvi sastanak će imati u petak dan nakon ogleda sa Splitom. Utakmica se igra u četvrtak s početkom u 19 sati. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:47