StoryEditorOCM
KošarkaPODGORICA

Superkup: Zadar nije uspio iznenaditi domaću momčad

Piše Dražen Žura
18. rujna 2023. - 20:44

Zadar u četvrtzavršnici ABA Sueprr kupa nije uspio iznenaditi domaću momčad Budućnosti koja je pobjedom prošla u poluzavršnicu, dok zadarskoj momčadi predstoji borba za plasman od 5.do 8. mjesta !

Nedvojbeno, Zadar je bio primjetno oslabljen jer u Podgoricu nije otputovao Luka Boćić, prošlosezonski MVP igrač ABA lige kojeg je viroza ostavila u krevetu. Ali, nema potrebe previše kukati zbog poraza, jer je ionako riječ o završnoj „ glazuri” dugih priprema kroz koju se želi dobiti uvid u stanje odrađenog. Posla ima, k tomu, vidljivo je da Zadru nedostaje pravi razigravač, jer „ politika” svi prenose lopte nije dala očekivani rezultat.

Uz to, momčadi nedostaje visine, pa se nameće zaključak da je trener Danijel Jusup večer prije utakmice dobro ciljao ustvrdivši „ fali” nam jedan igrač! Uglavnom prostora za bolje sutra ima, posebice u realizaciji napada koji su nerijetko bili „ drveni”, o čemu najbolje svjedoči zadarski šut za tri poena 3- 26, dok je Budućnost u konačnici posložila pet „trica”. Ali ni njima nije išlo od ruke kroz prvu i drugu dionicu, jedinu je pogodio Grbović kojeg se slavilo kao slavodobitnika.

Zadar je najviše živio na učinku kapetana Ramljaka i Drežnjaka, kojima se u jednom vremenskom razdoblju priključio Mazalin, međutim, kad su ga „ snimili” i on je nestao s pozornice. Istina, pokušavao je, trudio se, ali nije išlo! Svejedno, Zadar se rezultatski kako – tako držao, prvo ozbiljnije odvajanje Budućnosti dogodilo se u 15. minuti (25:18), kasnije će se pokazati kako je prvo poluvrijeme bilo za zaborav, jer skromnih 33:27, malo koga je moglo zadovoljiti. Puno bolje, zakoračilo se u treću četvrtinu, štoviše, Drežnjak s „tricom”

i Ramljak s dva poena donijeli su poravnanje. I onda kao da su naljutili suparnika, krenulo je Williamsa i Wrighta, Popović je bio precizan za tri poena, Ross je dodao dva za prednost 50:38. Nedugo potom razigrao se i Magee, zabio je dva puta na šutu za tri poena, Ilić je pravio razliku od pod obručem, a Miahilović je svojom „tricom” navijestio kraj, odnosno, pobjedu Budućnosti. Zadar u utorak očekuje ogled s poraženim iz susreta SC Derbija i FMP-a

Budućnost VOLI – Zadar 70:58

PODGORICA- Dvorana: SC „ Morača”.

Gledatelja: 1550.

Budućnost VOLI – Zadar 70:58 (15.14, 18:13, 17:13, 20:18).

Suci: Saša Petek (Slovenija), Obrknežević i Stefan Ćalić (Srbija).

BUDUĆNOST: Mihailović (6), Ilić (4), Magee(6), Ross(10), Slavković (4), Grbović (10), Jones, Jagodić – Kurudža, Williams (10), Reynolds, Wright (11), Popović (7).

ZADAR: Klarica(7), Sikirić, Žganec (4), Mazalin (11), Njegovan, Lakić (3), Mekić (3), Jambrović (4), Drežnjak (14), Ramljak (12), Grbić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 04:23