StoryEditorOCM
KošarkaJoš malo pa play off

Split igra sa Škrljevom, a misli na Dubrovnik, Zadar... Rimac jasan: ‘Moramo na terenu pokazati da želimo trofej!‘

25. travnja 2024. - 11:50

U zadnjem kolu regularnog dijela Favbet Premijer lige košarkaši Splita ugostit će u petak DepoLink Škrljevo na Gripama (19.30 sati). Već je i uoči posljednjih 40 minuta i početka doigravanja gotovo sve poznato, ne zna se samo hoće li osmo mjesto osvojiti Dubrava ili Šibenka. Split je betoniran na drugom mjestu i u četvrtfinalnoj seriji na dvije pobjede igrat će sa sedmim Dubrovnikom (ima bolji međusobni skor od Dubrave i Šibenke).

„Žuti” bi po svemu trebali opravdati status favorita i upisati pobjedu protiv pretposljednje momčadi lige koja će u dodatne kvalifikacije za ostanak. Međutim, Škrljevo je u zadnjem kolu pobijedilo Cibonu tako da treba biti na oprezu.

image

Shannon Shorter

Tom Dubravec/Cropix

- Želimo pokazati bolje izdanje nego što je to bilo u drugom poluvremenu susreta protiv Zadra. Nadam se da i igrači shvaćaju utakmicu na takav način. Moramo odigrati maksimalno angažirano, ali realno već i s mislima na ono što nas očekuje. Bez obzira na tu utakmicu protiv Zadra, trebamo više biti fokusirani na dobre stvari i pokušati ispraviti sve stvari koje nisu valjale. Potom nam slijedi Dubrovnik pa ćemo vidjeti što će se događati dalje. Ova utakmica nam definitivno treba poslužiti kao uvod u ono što nas čeka u play offu. Moramo raspodijeliti minutažu i svi moraju biti angažirani – rekao je trener Splita Slaven Rimac.

Ulazimo u finiš sezone, uskoro kreće doigravanje.

- Nema tu više vremena za neki pretjerani rad, ni što se tiče neke dodatne energije. Znamo da izlazimo iz sezone s puno utakmica. Trofej je u igri. Mi smo jedni od glavnih konkurenata Zadru, ali to treba pokazati i na terenu. Neće biti jednostavno. Protiv nas igraju nekih 20-30 posto bolje nego što stvarno igraju, ali dijelom je to i naša krivica. Mi se moramo na terenu nametnuti kao momčad koja zna što hoće i koja mora pokazati da želi doći do trofeja – naglasio je Rimac.

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 18:37