StoryEditorOCM
KošarkaI love this game!

Ovo morate pogledati! Dominacija Žutih, prvo i treće mjesto. Ovih spektakularnih poteza se ne bi sramili ni u NBA ligi

Piše Sport SD
12. siječnja 2024. - 13:59

Košarkaši Splita dominiraju u izboru najboljih pet akcija Admiral Bet ABA lige za mjesec prosinac. Konkurencija je bila iznimno jaka, bilo je tu i zakucavanja u NBA stilu, koševa sa svoje polovice terena, ali Žuti su unatoč svemu ‘osvojili‘ prvo i treće mjesto!

U top 5 akcija natjecanja odabranih na službenoj stranici i društvenim mrežama regionalne lige na prvom je mjestu pobjednički koš Tonija Perkovića za 92:91 pobjedu nad SC Derbyjem u Podgorici postignut sa zvukom sirene. Doslovno u zadnjoj desetinki susreta je Perković zabio.

image

Toni Perković

Tom Dubravec/Cropix

S druge strane treće mjesto pripalo je Splitovom Amerikancu DJ Funderburku za monstruozno zakucavanje na istom susretu u kojem su Žuti u nevjerojatnih zadnjih osam i pol minuta nadokanadili čak 19 koševa zaostatka. Bilo je to ono što bi Amerikanci nazvali ‘coast to coast‘ zakucavanje, sa svojeg koša je Funderburk prenio loptu, a onda se sjurio na koš i zakucao. Lista je to koju morate pogledati.

Nakon 13 pobjeda u zadnjih 15 susreta u svim natjecanjima košarkaši Splita večeras (petak) će na Gripama u regionalnoj ligi ugostiti Cedevita Olimpiju (18 sati).

image

Dj Funderburk

Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 10:41