StoryEditorOCM
KošarkaNema odmora

Oni su najveći splitski patnici, nema im ni petka ni svetka, u Beogradu morali raditi na Badnjak, a sada i na Uskrs

Piše Frane Vulas
25. ožujka 2024. - 13:28
Grad Split je većinski vlasnik kluba, ali gradonačelniku Ivici Puljku, koji je često na Gripama, ruke su u ovom slučaju vezaneTom Dubravec/Cropix

Nakon Badnjaka, košarkaši Splita igrat će i na sam Uskrs. ‘Žuti‘ su na Badnjak u ovosezonskoj Admiral Bet ABA ligi gostovali kod Crvene zvezde, pa su potom Božić dočekali u autobusu na povratku iz Beograda. Podsjetimo, čak su po prvotnom rasporedu trebali igrati i na sam Božić, ali su u euroligaškoj Zvezdi koja je imala svojih problema s rasporedom imali razumijevanja pa je susret s katoličkog Božića ipak pomaknut dan ranije.

Raspored momčad s Gripa ni ovaj put nije mazio, u idućem kolu regionalne gosti su Mege Mis u nedjelju, na Uskrs. I ponovno ih put vodi u Beograd. Poslije Božića kojeg su dočekali na povratku iz glavnog grada Srbije, i najveći kršćanski blagdan Uskrs će ‘žuti‘ proslaviti u Beogradu. Igra se u nedjelju u 18 sati.

Ludi ritam utakmica nije ostavio mnogo prostora za drugačiji raspored. HKS je omogućio klubovima da ne igraju za Uskrs, ali klubovi Favbet Premijer lige igraju dva kola prije i poslije Uskrsa, a mora se tog vikenda odraditi i susret regionalne lige. Split će tako u petak 29. ožujka na Veliki petak biti gost Dubrovnika u domaćem prvenstvu. Zatim će ‘žuti‘ u nedjelju 31. ožujka na Uskrs odigrati spomenuti susret u gostima kod Mege, a onda u utorak 2. travnja na Gripe u hrvatskom prvenstvu stiže Dinamo.

Domaćim porazom od Cibone Split je smanjio izglede za osvajanje osmog mjesta koje vodi u play off. Međutim, baš ništa još nije gotovo. Momčad trenera Slavena Rimca uoči zadnja dva kola drži deveto mjesto sa skorom 11-13, koliko ima i mjesto bolje plasirani SC Derby, dok je sedma Igokea m:tel na 12-12. U preostala dva kola osim gostovanja kod Mege, Split je domaćin euroligaškoj Crvenoj zvezdi Meridianbet. U slučaju istog broja bodova Split ima slabiji međusobni skor od SC Derbyja, ali Podgoričani imaju teži raspored, gosti su Zvezde i domaćin u susretu s Budućnosti VOLI.

A prije ovog ludog blagdanskog rasporeda Split u domaćem prvenstvu večeras dočekuje Šibenku. Utakmica na Gripama igra se s početkom u 19 sati.

image
Peđa Milosavljević/Cropix

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:21