StoryEditorOCM
Košarkamvp finala

Nevjerojatne su brojke iza Nikole Jokića, nikome ovo nije uspjelo: ‘Dobro je, završili smo posao i sad možemo kući‘

Piše Sport SD
13. lipnja 2023. - 07:00

Nikola Jokić proglašen je najkorisnijim igračem finala NBA lige u kojem su košarkaši Denver Nuggetsa s 4:1 porazili Miami Heat.

U petoj je utakmici finala srpski košarkaš ubacilo 28 poena uz 16 skokova i četiri asistencije te je nakon dvije MVP titule za regularni dio sezone svojoj kolekciji dodao i onu MVP-ja finala u kojem je odveo svoju momčad do prvo povijesnog naslova - pišu Sportske novosti.

U povijesti NBA lige ne postoji igrač koji je na draftu izabran toliko nisko, a da se može pohvaliti ovim priznanjem. Podsjetimo, Jokić je izabran kao 41., još tamo 2014. godine.

Jokićeve brojke u playoffu bile su čudesne. Prva zvijezda Nuggetsa postala je prvi igrač u povijest NBA lige koja je u doigravanju zasjela na vrh sve tri najvažnije statističke kategorije. Imao je, dakle, Srbin u ovosezonskom playoffu najviše postignutih poena (600), skokova (269) i asistencija (190).

- Znali smo da je ispred nas dobra, pametna i nevjerojatna momčad koju jako poštujem. Trudili smo se, bila je to ružna utakmica u kojoj nas nije išao šut, ali na kraju smo pronašli način za obranu. Ostali su ispod 90 poena i zato smo pobijedili - rekao je u prvoj reakciji srpski košarkaš, a na pitanje kako se osjeća kao NBA prvak odgovorio:

- Dobro je, završili smo posao i sad možemo kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:23