StoryEditor
Košarkapromjene u sinju

Marko Trninić više nije trener Alkara, presudio mu niz poraza i zadnje mjesto na tablici

Piše Mišo Gulić
21. prosinca 2021. - 23:25

Poslije serije od tri poraza, koja su Alkara opet dovele na samo dno prvoligaške ljestvice, Marko Trninić odlučio je ponuditi ostavku na mjesto trenera prve momčadi, što je Uprava i prihvatila na sastanku održanom u utorak poslijepodne.

- Trener Trninić je nakon posljednjih poraza od Gorice, Sonika i Zaboka podnio ostavku. Imali smo Upravni odbor i odlučili da prihvatimo tu ostavku, uz zahvalu treneru za sav njegov dosadašnji rad i trud. Pristupamo traženju novog trenera, nadam se da će se Alkar vratiti na put kakav zaslužuje., kazao nam je predsjednik Alkara Denis Bobeta.

Iako se nakon pristiglih pojačanja i pogotovo poslije pobjede nad Cibonom u Zagrebu činilo da Alkar kreće uzlaznom putanjom, nova serija neuspjeha dovela je do prekida suradnje.

Bobeta je najavio skorašnje rješavanje trenerskog pitanja, ali za sada nije želio otkriti koja su imena u igri:

- Postoje neke opcije, ali ne bih za sada to iznosio u javnost. Nadam se da ćemo izabrati najbolje rješenje i nadam se da ćemo svi skupa krenuti jednim novim putem.

Alkar je nakon 15 odigranih kola prikupio svega tri pobjede, a sva je sreća da prvenstvenih obveza nema do 7. siječnja pa se sve to još nekako stigne i posložiti, odnosno barem će novi trener imati vremena da digne momčad s dna na kojem se nalazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2022 05:42