StoryEditorOCM
Košarkazatvoren ‘roster‘

Luka Božić o potpisu za Zadar: ‘Drugi su mi nudili više, ali ostao sam radi trenera i navijača’

18. kolovoza 2023. - 06:57

Košarkaški klub Zadar uprizorio je predstavu za javnost, svečano je potpisan ugovor s Lukom Božićem čime je i tinta osvanula na mjestu gdje su priželjkivali, ne samo u klubu nego i navijači. 

- Svi smo svjedoci duge priče oko Luke koja je za nas svih bila nekakav cilj jer je bio nositelj svih naših igrača lanjske sezone. Uložili smo dosta napora i zahvaljujemo se ljudima koji su nam pomogli kako bi došlo do realizacije potpisa ugovora. Luki želim svu sreću u ovoj sezoni – kazala je vršiteljica dužnosti direktorice kluba Vana Dundov.

Kratko i nejasno

Onda je iznimno kratku izjavu ponudio Božić.

- Iznimno mi je drago da ću biti još jednu godinu u Zadru, već četvrtu sezonu sam tu i osjećam Zadar kao drugi dom. Nadam se što boljim igrama i da nećemo nervirati navijače – obećao je Luka kojem smo postavili pitanje, iz kojeg razloga se dugo čekalo zaključivanje priče, odnosno ugovora, ako mu je Zadar toliko prirastao srcu? K tomu, navodno je bilo i drugih izdašnijih ponuda.

- Nisu su se sve stvari posložile kako smo htjeli, morali smo doći da toga da obje strane budu zadovoljne zbog različitih stvari – kazao je Božić koji je na upit je li riječ o financijama samo ustvrdio:

- Ne bih o detaljima!

image
Jure Mišković/Cropix

A bolje financijske ponude?

- Bilo je financijski boljih ponuda, ali odlučio sam ostati zbog trenera, i ekipe i sinergije s i navijačima.

Božić je pak dobio i pitanje zašto kroz proteklu sezonu nije davao intervjue zadarskim novinarima koji jednako kao i on imaju svoju radnu obavezu radi javnosti, iako je bio nekoliko puta od svih zamoljen, nije se odazvao. 

Luka, reci cvrčak

Uostalom, dva dana prije “pressice”, Luka je puno toga više kazao za jedan strani portal, nego je to govorio u izravnom kontaktu na Višnjiku.

- Radim onako kako mi u klubu kažu – odgovorio je Božić i osvrnuo se na ciljeve.

- Uvijek ima prostora za napredak. Ne mogu kazati što ćemo osvojiti, nadam se da ćemo biti konkurentni i probati pobijediti svaku utakmicu. Kako će biti, ne mogu ništa obećati – zaključio je Božić.

- Potpisom Luke Božića zatvorili smo “roster” za ovu sezonu. Od početka nam je cilj bio da zadržimo nositelje igre i s tim smo uspjeli i zadovoljan sam. Ciljevi su nam da budemo konkurentni u svim natjecanjima te dignuti igru na veću razinu. U ABA ligi smo zauzeli sedmo mjesto što je bio izvrstan rezultat, pa očekujemo da će se u ovoj sezoni ići u istom pravcu, pokušati biti dominantni u utakmicama i držati ih živima do samog kraja – kazao je Sportski direktor Denis Pleslić koji nije izravno odgovorio na naš upit, je li to,  konkretno u ABA ligi, šesto mjesto, ako se zadržalo manje više istu momčad. 

Pleslić je pak kazao kako je proračun za momčad 523 tisuće eura netto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:43