StoryEditorOCM
Košarkasvađa se za sitniš

LeBron James platio 37 milijuna dolara za imanje na Beverly Hillsu, srušio ga i počeo graditi ‘dom iz snova‘

Piše R. R.
24. lipnja 2023. - 09:45

LeBron James trenutno je jedan od najbogatijih sportaša svijeta. Košarkaš Los Angeles Lakersa je već 20 godina pod ogromnim ugovorima i ima dovoljno novca da mirno živi do kraja života. Karijera 38-godišnje legende polako se bliži kraju i već razmišlja o mirovini, pa je zbog toga donio odluku da sagradi svoj dom iz snova.

Radovi polako počinju, odlučio je srušiti imanje koje je 2020. godine platio nevjerojatnih 37 milijuna dolara i na njegovim ruševinama sagraditi nešto posebno, gdje će provesti ostatak života. LeBron je čekao pune dvije godine da mu se odobre radovi na kući koja se nalazi Beverly Hillsu, a čim je stigla dozvola radovi su odmah počeli.

Tako će „Kralj James“ dobiti novi dom, moći će mirno uživati u mirovini, ali mora se priznati da nije čest slučaj da neko sruši imanje od 37 milijuna dolara kako bi izgradio novi dom. Vila koju je srušio nekada je pripadala čuvenoj glumici Kathryn Hepburn. Prvi vlasnik bio je glumac Charles Boyer, a tijekom godina su se izmijenjali brojni vlasnici.

Inače zanimljivo je da se LeBron James „zakačio“ sa Elonom Muskom zbog – osam dolara mjesečno. Vlasnik Twittera Musk je najavio da će svi originalni profili morati plaćati naknadu od 1. travnja što se košarkašu očigledno nije svidjelo. Muskova najava naišla je na osudu nekolicine pojedinaca koji sumnjaju u vrijednost plaćanja gotovo 100 dolara godišnje za održavanje verifikacijske oznake. James se oglasio na Twitteru kako bi izrazio svoje protivljenje plaćanju za plavu verifikacijsku značku.

Pa valjda će moja plava kvačica uskoro nestati jer ako me poznajete neću platiti - napisao je James.

Unatoč tome što je milijarder, LeBronova nespremnost za plaćanje plave verifikacijske značke donekle je iznenađujuća, s obzirom da ona služi kao službeni status i potencijalno može spriječiti lažno predstavljanje.

Je li u pitanju ponos ili samo škrtost? Jer s druge strane, novca se ima za rušenje …

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:06