StoryEditorOCM
KošarkaFAVBET Premijer liga

Košarkaši Zadra lakoćom stigli su do 22. pobjede, Jusup: Nastojao sam neke igrače odmoriti

Piše sport sd
13. ožujka 2024. - 21:48

Košarkaši Zadra u 24. kolu FAVBET Premijer lige stigli su do 22. pobjede: u Krešinom domu večeras su slavili protiv Dubrave rezultatom 92:69 (17:17, 24:12, 30:15, 21:26). Iako se u početku činilo da bi gosti mogli raditi probleme vodećoj momčadi lige, posustali su u drugoj četvrtini i do kraja utakmice nisu uspjeli zaprijetiti.

Zadar se ipak morao dobro pomučiti da prvu četvrtinu ne završi u rezultatskom zaostatku. Točnije, pomučio se Mazalin, koji je od 17 poena Zadra sam postigao 8. Dubrava je i bez svog najboljeg pojedinca ove sezone Tonija Ročaka bila tvrd protivnik, opet je kao u nedavnoj utakmici probleme stvarao brzi Amerikanac Rajaofera, a solidno je na početku odigrao i Karahodžić.

Pokazalo se opet da se igra Zadra ne može zamisliti bez Žganeca, koji je s klupe unio pozitivan impuls cijeloj momčadi, a iskazao se i Jambrović, koji je danas dobio priliku u prvoj četvrtini, ali se „razradio“ tek sredinom druge. Dubrava je dobro stajala do 15. minute (26:23), nakon čega slijedi Zadrova serija 9:0 i prvo osjetnije vodstvo. Po nekoliko poena sa svake strane do kraja poluvremena donosi rezultat 41:29.

Nije dugo trebalo da Zadar prijeđe i granicu od 20 poena razlike (57:36), pa se momčad mogla okrenuti opciji B, odnosno razigravanju igrača koji ove sezone provode manje vremena na parketu i odmaranju udarnih snaga. Gosti nisu napravili ništa da bi omeli Zadrane u relaksaciji, prevelikim brojem izgubljenih lopti i šutom koji se spustio ispod preciznosti od 30 posto me bi mogli parirati ni lošijim protivnicima. Nekoliko stotina gledatelja do kraja je moglo vidjeti i nekoliko atraktivnih akcija, a najbolja je bila Davisovo zakucavanje pred sam završetak.

Igrač utakmice bio je Patrik Jambrović s 21 poenom uz gotovo savršen šut, a dvoznamenkastu brojku ubačaja imali su još i Davis, Lakić, Drežnjak, Mazalin i Mekić. Dubrava je imala samo dvojicu s ovakvim učinkom – Karahodžića i Rajaoferu.

Danijel Jusup, trener Zadra: U prvoj četvrtini oni su se dosta dobro držali. Mi smo nakon izmjena malo živnuli, napravili razliku pa je bilo lakše igrati. Ključ je uvijek u obrani, kad stisnemo, skočimo  i nešto istrčimo onda imamo samopouzdanje u šutu, to vrijedi za sve utakmice pa i ovu. Nastojao sam neke igrače odmoriti, Luku nisam stavljao, pokušao sam Karla što manje. Lovro nije trenirao dva dana pa sam htio da se razigra, da koliko-toliko bude spreman za subotu. S klupe je Jambrović reagirao dobro, Vujačić nije, s njegovom izvedbom nisam zadovoljan i morat ćemo poraditi da na ovakvim utakmicama malo više participira u pozitivnom smislu.

Patrik Jambrović: Krenuli smo u utakmicu malo sporije, no nakon par minuta smo popravili obranu i brzinu u napadu, a rezultat toga je ova pobjeda. Zadovoljan sam svojom igrom, nadam se da ću tako nastaviti što više, ali uvijek može bolje.

Marijan Bagarić, trener Dubrave: Dobro smo počeli, ali ta kvaliteta je došla do izražaja. Čestitke Zadru na pobjedi, želim im svu sreću dalje. Svojim momcima čestitam jer su dali sve od sebe, ali za nas od ovog trenutka kreće prvenstvo, Imali smo dva teška kola, drugog i prvog, sad krećemo u utakmice gdje smo mi „al pari“ s drugima i gdje trebamo tražiti svoje prilike za pobjede i dobru igru.

Kenan Karahodžić: Držali smo se prvo poluvrijeme, pokazali smo puno bolju igru, a kasnije su igrači Zadra bili nadmoćniji fizički od nas i mi nismo uspjeli zadržati agresivnost iz prvog poluvremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:58