StoryEditorOCM
KošarkaGosti imali Moodyja

Ipak ništa od iznenađenja: Žuti imali 10 razlike, ali iskusni gosti odnijeli pobjedu, presudio ‘omaleni‘ Amerikanac

Piše Ivan Renić
6. listopada 2023. - 20:09

Košarkaši Splita poraženi su na Gripama od Igokee rezultatom 90:95 u drugom kolu Admiral Bet ABA lige. Imali su Žuti i 10 razlike, no nisu uspjeli održati sjajan ritam iz druge četvrtine.

Nervozno su otvorili Žuti. Prekombinirali su se u nekoliko napada. Opet je nedostajalo odlučnosti pri šutu. Probijanjima do koša sebi su dodatno komplicirali. Bez nekih većih problema gosti su zabijali. Mahom su to bili lagani poeni iz (polu)kontri. Imala je Igokea najviše 10 razlike u prvoj četvrtini (7:17). Prisililo je to Slavena Rimca na time-out.

Ulaskom Stevensona i Funderburka u igru, Žuti su živnuli. Dvije vezane ukradene lopte (Kalajžić i Stevenson), te mekana ruka DJ-a vratili su domaće na samo minus tri. Jovanović je na klupi s druge strane morao odgovoriti minutom predaha. Živost u igru Splita unio je Kalajžić.

U drugoj četvrtini na parketu su se za Žute našla sva tri Amerikanca. I onda je to bilo – to! Kombinirali su DJ, Shelton i Stevenson. Funderburk je bio sjajan s linije slobodnih bacanja. U igru su se vratili Runjić i Vuko, a Split je poveo (46:38). Koncem druge četvrtine napokon je proradila trica Žutih. Vuko, Shelton i Perković u posljednjoj sekundi donijeli su Splitu plus osam na poluvremenu (49:41).

Imao je Split i 10 poena viška u dva navrata početkom treće četvrtine, no slobodnim bacanjima gosti su prepolovili zaostatak. Mnogobrojnim prekršajima igra je bila rascjepkana. Malo je bilo „aktivne” igre i puno pogrešaka, te slobodnih bacanja...

U zadnji period Rimčevi momci ušli su s dva poena više (68:66). Nakratko je samo povela Igokea, a onda je Tišma vezao dvije trice za novi polet Žutih. No, odgovorio je s druge strane Moody svojim petim ubačajem za tri poena i gosti su se odvojili na pet koševa viška. Nisu Žuti u posljednjim minutama uspjeli iskontrolirati skok, a iskusniji gosti su tricama i slobodnim bacanjima susret priveli kraju u svoju korist.

Tricom je pred zakuhao Kalajžić, ali samo da bi u sljedećem napadu uzvratio Atić što je Split opet vratilo na nedostižnih minus četiri u posljednjoj minuti. Najbolji u redovima pobjednika bio je Moody s 21 poenom (pet trica) i sedam asistencija.

Split – Igokea 90:95 (18:20, 31:21, 19:25, 22:29)

Split, Dvorana KK Split na Gripama

AdmiralBet ABA liga, 2. kolo

Gledatelja 300.

Suci: Sašo Petek, Dragan Porobić i Krunoslav Peić

Split: Funderburk (12), Perković (5), Stevenson (19), Kalajžić (12), Tišma (10), Runjić (6), Vuko (7), Perkušić, Shelton (13), Dubravčić, Pavin, Ljubičić (6)

Igokea: Atić (14), Delalić, Tanasković (11), Stanković, Jošilo (7), Nakić (9), Nikolić (9), Gordić (2), Milosavljević (6), Carmichael (6), Jeremić (12), Moody (19)

image









 

Nikola Vilic/Cropix
image









 

Nikola Vilic/Cropix
image









 

Nikola Vilic/Cropix
image











 

Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image













 

Nikola Vilic/Cropix
image








 

Nikola Vilic/Cropix
image












 

Nikola Vilic/Cropix
image

Split, 061023.
Kosarkaska utakmica 2. kola AdmiralBet ABA lige u dvorani KK Split na Gripama.
KK Split - Igokea
Na fotografiji: Haris Delalic i Shamielshawn Stevenson.
Foto: Nikola Vilic/CROPIX











 

Nikola Vilic/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 21:21