StoryEditorOCM
Košarka‘to je nemoguće‘

Hrvati nanijeli novi šok Partizanu usred Beograda: ‘Svi igrači su zanijemili‘

Piše SPORT SD
16. svibnja 2023. - 07:39

"Svi su igrači zanijemili", tako je portal B92 opisao reakciju momčadi Partizana nakon drugog velikog šoka koji im se dogodio u kratkom vremenskom roku.

Ni tjedan dana poslije ispadanja od Real Madrida u četvrtfinalu Eurolige, momčad Željka Obradovića izgubila je u Beogradu od Studentskog centra (83:84) u prvoj utakmici četvrtfinalne serije ABA lige. Ključne role za pobjednički sastav iz Podgorice odigrali su hrvatski košarkaši, Zvonimir Ivišić koji je postigao 22 poena i 13 skokova, te Mateo Drežnjak koji je upisao 11 poena, četiri skoka i pet asistencija, pišu Sportske novosti.

Nakon neočekivanog poraza, nijedan igrač Partizana nije htio doći pred novinare da bi objasnio što se dogodilo. B92 piše da su prolazili u tišini i sklanjali pogled, a tek su poneki među njima procijedili: "Drugi put".

Prvi tragičar susreta bio je 29-godišnji Kevin Punter, junak prve pobjede nad Real Madridom, koji je imao čak dva šuta za pobjedu, ali je oba promašio. "Heroj, pa tragičar - za samo 20 dana", tako je Sportal opisao Punterov peh.

Trener Željko Obradović je kao glavni razlog poraza naveo previše opušteni pristup svoje momčadi.

- Ušli smo ležerno i zahvaljujući tome smo izgubili. Nevjerojatno je da je u zadnjih pet minuta bilo 11:4 za njih, kad se lomila utakmica. S iskustvom koje imamo, to je nemoguće. Primali smo sve, ali eto, dogodilo se. Vode 1:0, sad je na nama da vratimo seriju u Beograd - izjavio je Obradović.

Osvrnuo se i na činjenicu da je Studentski centar imao 20 skokova više od Partizana.

- Nema drugog objašnjenja osim ogromne želje. Trebam ih pitati poznaju li oni uopće individualno neke igrače. Jesmo li mi pripremili utakmicu, jesmo li vodili računa da u situaciji kad nemaš bonus, pokrivaš igrača koji šutira za tricu ili onog koji ide na skok? Napravit ćemo analizu - dodao je.

Partizan će priliku za popravni imati u četvrtak u 19 sati, kad je na rasporedu druga utakmica, ovaj put u Podgorici. Serija se igra na dvije pobjede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 03:39