StoryEditorOCM

Dobar posao u Dallasu: Cuban prodaje Maverickse, uložio je 285 milijuna, a sad će dobiti oko tri i pol milijarde dolara

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
29. studenog 2023. - 08:44

Sklopljen je dogovor o prodaji većinskog udjela u NBA franšizi Dallas Mavericksima u vrijednosti oko tri i pol milijarde dolara. Mark Cuban će zadržati određeni vlasnički udio, a zanimljivo je da će mu kupci, Miriam Adelson i obitelj Adelson, ostaviti potpunu kontrolu nad košarkaškim operacijama.

Barem tako tvrdi NBA insajder Marc Stein, a kad dogovor bude dovršen morat će ga potvrditi i Upravni odbor lige - pišu Sportske novosti.

Još ranije Cuban je želio sklopiti partnerstvo s tvrtkom Las Vegas SandsLVS 1,9% radi izgradnje nove arene koja bi bila okružena odmorištima i casinima, u stilu Las Vegasa.

Bloomberg je pak ranije izvijestio kako je milijarderka Adelson prodala dvije milijarde dolara dionica Las Vegas Sands Corp. kako bi kupila ‘većinski udio u neidentificiranom profesionalnom sportskom timu‘.

Prema Forbesu, Adelson i njena obitelj raspolažu s 32,3 milijarde dolara. Miriam Adelson je udovica Sheldona Adelsona, bivšeg izvršnog direktora i predsjednika kockarnice Las Vegas Sands, koji je preminuo 2021. u 87. godini.

Maverickse pak Forbes procjenjuje na četiri i pol milijarde dolara, dok je Cubanovo bogatstvo procijenjeno na 6,2 milijarde dolara. Cuban je postao većinski vlasnik Mavericksa 2000. godine uz ulaganje od 285 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 00:05