StoryEditorOCM
Košarkapremijer liga

Iznenađenje u Krešinom domu, Cibona nanijela prvi poraz Zadru u domaćem prvenstvu

10. prosinca 2023. - 19:25

Zadar je dočekao i taj dan, odnosno, prvi poraz ove sezone u FAVBET Premijer ligi, savršeni niz u Krešinom domu prekinula je Cibona! U konačnom rezultatu 79:83 (18:22, 18:21, 17:25, 26:15) skriveno je podosta toga, jer je Cibona cijelo vrijeme zadarsku momčad držala „ na konopima”!

Sama činjenica da se u zadnju dionicu ušlo s petnaest viška na strani „ vukova”, pretvorilo je utakmicu u grčevitu borbu domaćina za mogući preokret. Vukli su, trčali, pribjegli jedinom mogućem načinu – pressing igri po cijelom terenu, međutim, nije bilo koristi! Doista, u rubrici „ Vjerovali ili ne”, Zadar je u traženju pozitivnog rezultata promašio sedam slobodnih bacanja!

I što možeš očekivati u takvom scenariju koji je išao na ruku Ciboni, koja se u odlučujućim trenucima smirila, Aranitović je pogodio ključnu „tricu” za gostujuću prednost 79:71! Istina, uzvratio je malo kasnije Božić s dvije, ali ni to nije pomoglo ! Razloge poraze valja tražiti i kroz zrcalo koje kazuje kako je Zadar primio čak osam trica do poluvremena, kao i tome da su do 24. minute samo tri igrača bili upisani u strijelce, Drežnjak, Klarica i Vujačić!

image
Luka Gerlanc/Cropix

Onoga trenutka kad je vidio da bi bodovi mogli izvan Višnjika, trener Jusup je na parket poslao udarnu momčad, ali ni to nije dalo previše zamaha. Jer ista postava je zakoračila u raniji spomenuti minus kojeg se nije uspjelo pretvoriti u plus! Ono što je uz poraz nakon jedanaest pobjeda, još zanimljivo, jeste pojavljivanje Juana Davisa na tribinama, Božić je pak mislio odmarati, ali je morau u vatru.

I još jedna nesvakidašnja situacija, mala skupina navijača je negodovala jer je iz igre izlazio Klarica, onda je s njima u komunikaciju krenuo Jusup, objašnjavajući im kako je Klarica tražio zamjenu! Jednako kao i protiv poraza u ogledu protiv Borca bilo je podosta ružnih povika na adresu trenera Zadra, koji doista, nisu za uši svekolike javnosti!

- Uzdrmao nas je psihološki poraz od Borca – Jusupov je zaključak!

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:46