StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

Zlatko Vujović: Što reći, a ne zaplakati? Hajduku se svake godine u Europi ponavljaju greške

18. kolovoza 2023. - 07:08

Što reći, a ne zaplakati? Sreća je u ova dva dvoboja s PAOK-om napustila Hajduk, koji nije ništa slabiji od grčke momčadi. ‘Bijeli’ su u Solunu dobro krenuli u utakmicu, dominirali i stvarali prilike, no dogodila se greška Odjidje, kakva se tako iskusnom igraču ne bi smjela dogoditi. Prvo je izgubio loptu, a onda je Konstantelias jedva čekao da ga netko takne s leđa da može pasti i Odjidja je na to nasjeo - prokomentirao je Zlatko Vujović poraz Hajduka u Solunu.

Hajduk je PAOK-u omogućio sve golove, za drugi je Diallo napravio strahovitu grešku, dao paralelnu loptu na 16 metara, a i za treći gol je lopta u leđa pogodila Mikanovića. PAOK je počeo igrati tek nakon 3:0, kad je sve bilo gotovo, tek tada su se počeli dodavati kako treba. Poljubila ih je sreća, sve što su zapucali ušlo je u gol.

Mlakar i Krovinović izvan forme, Sahitija se ne vidi...

Neki igrači su trebali dati više, nisu se dobro istrčali. Mlakar je van forme, Krovinović podijeli neke lopte, ali je to nedovoljno za igrača koji je igrao u Engleskoj. Sahiti ima veliku moć, ali u početnim utakmicama sezone skoro ga se ne vidi. Kad je tako i kad ne zabiješ iz najmanje deset šansi u dvije utakmice, onda ne možeš dobiti takve dvoboje.

image
Jakov Prkić/Cropix

Vidi se da Odjidja dijeli dobre lopte, ali u obrani kraj njega prolaze kako tko hoće, zato je Hajduk imao problema kroz sredinu. Šteta, ‘bijeli’ su ovo trebali proći, PAOK je dao šansu da ga se izbaci. Hajduku se svake godine u Europi ponavljaju greške, koje su ga opet stajale prolaza dalje.

Ostaje okrenuti se prvenstvu, Hajduk ima momčad da ne smije izgubiti ni jednu utakmicu, ni od Dinama. Ne treba se zanositi, pobijedilo se tek u prve tri utakmice, treba nastaviti tako. I da se ušlo u skupinu Konferencijske lige, ne bi to moralo biti otežavajuće za prvenstvo, jer kad pobjeđuješ, onda si toliko jak da ti nitko ne može ništa. No, ‘bijeli’ su iz Europe ispali i sad se mogu fokusirati na pohod na titulu prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:26