StoryEditorOCM
Hajdukdokazao se

Vidimo ga među putnicima za Bled: nakon odlične sezone na Šubićevcu Dolček dočekao novu priliku na Poljudu

25. lipnja 2023. - 20:49

- Volio bih da je Dolček s nama – govorio je Ivan Leko u najavama utakmica Hajduka protiv Šibenika kad je Ivan Dolček, na posudbi iz Hajduka podno Šubićevca, nosio dres Šibenika. I evo ga. Vratio se s posudbe.

Premda je Šibenik ispao u niži rang, drugu ligu kako je žargonski zovemo, Dolček iza sebe ima odličnu sezonu.

I rekli bismo: do(l)čekao je novu priliku u Hajduku. Povedimo i o tome računa. I on je pojačanje iz unutarnjih rezervi.

Dolček ima 23 godine, prije četiri, 2019. Hajduk ga je kupio od Slaven Belupa za pola milijuna eura. Kod Gzire, pa moramo li je baš spomenuti, Dolček je zabio gol, u pobjedi 2:0 na Malti.

Stigao je kao lijevi bek, ali najavljivali smo ga još onda da voli biti i krilo, kao Robben ili Ribery, napadati po desnom ili lijevom boku. Ofenzivno. Ti igrači više nisu ni aktualni, ni u modi, ali kod znalaca baluna nose poseban timbar u usporedbi. Biti kao Robben... U Šibeniku je Dolček znao igrati i kao špicni napadač.

image
Ante Čizmić/Cropix

U Hajduku se Dolček svojedobno nije nametnuo i zbog nedefinirane pozicije i gužve na lijevom beku (Čolina, Melnjak) i na krilu, pa je išao na posudbu i u Portugal (Famalicao), e da bi u Šibeniku baš zavrijedio pažnju. Punu pozornost koju je svojedobno prigrlio i Emir Sahiti igrajući za Šibenik.

Dobro posluži Šubićevac kao odskočna daska budućim prvotimcima Hajduka, u Šibeniku se Dolček iskazao, u 33 nastupa postigao je i šest golova, uz dvije asistencije.

Vidimo ga među putnicima, hajducima za Bled.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 03:33