StoryEditorOCM
HajdukBit će napeto

Sprema se bitka Livaje i bivšeg kapetana: žestoko je krenula utrka za najboljeg strijelca, koliko će brojati Pukštas?

Piše Ivan Renić
2. kolovoza 2023. - 08:05

Vatreno je počela nova sezona domaćeg prvenstva. Pogodaka kao u priči... U samo dva kola vidjeli smo već četiri utakmice s vatrometom golova. Osijek je na otvaranju novog stadiona sa 6:1 pobijedio Slaven Belupo. Rijeka je u prvom kolu s 4:0 potopila Rudeš. Novopečeni prvoligaši bili su akteri još jedne golijade. Prokockali su vodstvo od 3:0 protiv Osijeka i na koncu izgubili s 3:4. Najefikasniji je to susret u prva dva kola nove sezone.

Osijek je i napadački najraspoloženija momčad. U dvije utakmice zabili su 10 pogodaka. A prvi strijelac lige za sada je Mijo Caktaš s četiri pogotka. "Hattrickom" je počastio Rudeš i tako izbio na prvo mjesto. Slijede ga Fran Brodić (Varaždin), Niko Janković (Rijeka), Ramon Mierez (Osijek), Luka Pasariček (Rudeš) i naravno Rokas Pukštas (Hajduk) s po dva gola.

image
Tom Dubravec/Cropix

Ide i Puki

Mladi Amerikanac prvi je Hajdukov strijelac. Riješio je oba derbija, zabio i Dinamu i Rijeci. Govoreći o najboljim strijelcima ne možemo ne spomenuti Marka Livaju. Titulu najefikasnijeg i najboljeg igrača lige ponio je u dvije sezone zaredom. Za sada je na jednom golu, zabio je Dinamu. Sezona je tek počela, samo dva kola su za nama i pitanje je vremena kada će se Hajdukov lider do kraja zahuktati i pridružiti vrhu.

A onda bismo mogli gledati dvoboj Livaje i Caktaša... Sadašnjeg i bivšeg vođe Bijelih. Gorak okus ostao je po odlasku Caktaša s Poljuda. Skrasio se u Osijeku i čini se da ga gol opet hoće! Kakav bi to samo okršaj bio. Livaja je prošlu sezonu završio s 19 pogodaka (13 asistencija), a onu prije s 28 (šest asistencija). Jasno je, stoga, tko je i u ovoj sezonu glavni favorit. Konkurencija bi se, doduše, mogla itekako zaoštriti. Puno je golova, a posljedično i puno raspoloženih golgetera. Marko, Mijo, Fran, Niko, Ramon, Luka, Rokas...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:48