StoryEditorOCM
Hajduksvlačionica

Mislav Karoglan otkrio situaciju koja se dogodila noć utakmice prije pa priznao: Naravno da nisam zadovoljan

Piše K. M., T.B.
3. veljače 2024. - 21:22

Mislav Karoglan priznao je kako nije zadovoljan remijem u Osijeku. 

- Naravno da nisam zadovoljan. U prvom poluvremenu smo kontrolirali utakmicu, nismo puno stvorili osim šanse Moufija i situacije kad je Nikola mogao pucati sa šest-sedam metara. U drugom poluvremenu smo napravili previše grešaka i rezultat je realan - kazao je Karoglan.

Hajdukov trener otkrio je kako problema s virozom nije imao samo Mihael Žaper, kojeg nike bilo u zapisniku na Opus Areni.

- Noćas nas je pokosila viroza, Kalik je uspio skupiti snage za igru, kao i Lučić, Žaper nije mogao.

Karoglan prvenstveno nije zadovoljan igrom u napadu. 

. U zadnjoj trećini puno toga mora biti bolje, no vjerujemo da možemo zakotrljati još jedan sjajan niz. Nikola Kalinić izgleda jako dobro, gurao je 75 minuta, bilo nas je strah više. Mogli smo se bolje spajati oko njega...

Hajduk je već četiri utakmice bez pobjede.

- Treba podići momčad, ali moramo biti bolji sami od sebe. Treba nam impuls s klupe, bolji ulazak s klupe. Moramo pobijediti Slaven Belupo, to je imperativ. - zaključio je Karoglan.

Na službenoj tiskovnoj konferenciji nakon utakmice Mislav Karoglan je ponovio da je Hajduk u prvom poluvremenu derbija s Osijekom na Opus Areni bio dobar, no nije zadovoljan nastavkom u kojem je, kaže, na obje strane bilo puno grešaka.

- U prvom poluvremenu smo bili dobri, u najmanju ruku solidni, u smislu da smo imali puno više nogometa nego prije, da smo dolazili u prostore u koje smo htjeli. Možda nam je iz tih prostora falilo kvalitetnijih odluka da kreiramo više, iako smo imali sjajnu akciju za Moufijevu šansu i još jednu priliku, kad je Nikola imao situaciju da završi udarcem sa 7-8 metara, ali odlučio se za pas – kazao je Karoglan na press konferenciji nakon utakmice, pa nastavio:

- Šteta da tu, neću reći dominaciju, ali inicijativu, nismo završili nekim zgoditkom. U drugom poluvremenu je bilo previše neforsiranih pogrešaka s obje strane, što me malo čudi s obzirom na teren. Tražili smo taj drugi gol, ali mislim da je na kraju rezultat realan.

Što ste htjeli dobiti s Brekalom i Kleinheislerom?

- Brekalo je kvaliteta, na lijevoj strani nismo imali ljevaka, onda smo tražili da Moufi ulazi u sredinu ili da veže beka jako visoko, tako da se Brekalo s Kleinheislerom pojavljuje u međuprostoru i da imamo brojčanu prednost unutra. Imalo je to smisla u puno situacija, volio bih da smo još puno više puta „otvorili“ Brekala jer vidi se izrazita kvaliteta. Laszlo je bio korektan, kad imaš pauzu od šest mjeseci ili više, onda to sigurno zahtijeva jedno vrijeme.

Hajduk je već četiri utakmice bez pobjede – tri remija s Lokomotivom, Dinamom i Osijekom, te poraz od Rijeke.

- Sad nam treba pravi niz. Imali smo noć gdje su nas pokosile viroze, Kalik i Lučić su igrali pod virozom, Žaper nije mogao. Niz ozljeda, kartona, ali nipošto to nećemo uzeti kao alibi, jednostavno nam treba veliki niz i moramo pronaći put da to ostvarimo.

S obzirom da je gostovanje u Osijeku tradicionalno teško i da je Hajduk imao toliko izostanaka, možda ovaj bod nije ni loš?

- Naravno da nisam zadovoljan bodom. U ovom trenutku nama igraju pobjedu. Naravno da poštuješ Osijekovu tradiciju i kvalitetu, ali kad ideš na titulu, tražiš pobjede – zaključio je Karoglan.

Zoran Zekić je rekao:.

- Uvijek može biti bolje, bili smo u trenucima bojažljivi. Mislim da su oba dvije momčadi bile preoprezne, mislim da naprijed možemo puno bolje, defenzivno smo bili dobri. Na kraju smo imali stopostotnu šansu, nismo je iskoristili, idemo dalje. Ne znam tko je imao manje prilika. Derbi je takav, znaju biti čvrste utakmice, iako ja načelno nisam sretan s takvim raspletom. Htio sam reagirat već prije gola. Trebali smo bit gušći u sredini, falilo nam je fluidnosti.

Hoće li Mierez ostati u Osijeku?

- Ja bih volio da Mierez ostane. Čestitam mu na borbenosti, gledali smo danas dva majstora u napadu, Kalinića i Miereza. Mislim da je Kalinić odigrao fantastičnu utakmicu. Pretpostavio sam da će na terenu biti upravo Kalinić, nisu on i Livaja slični profili, ali imaju sjajnu igru leđima, nije tu bilo prevelikog iznenađenja. Dobro smo se borili, ali prema naprijed nam je malo falilo. Imamo svoj proces rada i način razmišljanja. Odlučili smo se za Pušića i njegovu suradnju Jurišićem. Istra? Svaka utakmica je teška, liga je dosta izjednačena, nema tu favorita, trebamo biti konkretniji prema naprijed, to ponavljam kao papagaj - rekao je Zekić.

Igrač Osijeka Slavko Bralić je prokomentirao remi u Opus Areni.

- Jedna zanimljiva utakmica u velikom ritmu s puno duela. Vodila se velika bitka, obje ekipe su znale da je veliki ulog. Nije se puno riskiralo i zato je lopta uvijek bila u nekom međuprostoru. Tu su bili ti dueli i neke duge lopte. Hajduk je poveo iz prekida i znali smo da moramo pojačati. Trener je napravio izmjene i onda smo krenuli smo opuštenije i to nam se vratilo, a čak smo mogli i okrenuti utakmicu. Sve u svemu gledano, mislim da je neriješeno je na kraju najrealniji rezultat jer smo imali podjednaki broj šansi. Mislim da su gledatelji uživali u ovoj utakmici, to je neko moje subjektivno mišljenje. 

Opisao je iz svoje perspektive koliko je bilo teško igrati protiv Nikole Kalinića.

- Bilo je teško. Kalinić je provjereni igrač. Bez obzira na to što su im nedostajali Livaja i Sahiti, Hajduk se dosta pojačao pa smo trebali biti koncentrirani cijelu utakmicu. Mislim da smo dosta dobro reagirali, osim tog prekida. Na kraju možemo biti zadovoljni bodom, a možda i žaliti zbog toga što nismo okrenuli rezultat.

Filip Krovinović je u Osijeku odigrao stotu utakmicu za Hajduk, zauzeo je poziciju zadnjeg veznog umjesto viroznog Mihaela Žapera.

- Stvarno sam sretan zbog toga, nadam se da ću imati još puno nastupa. Nismo sretni s bodom, nismo ni najtužniji. Išli smo po sva tri boda, no rekao bih da je na kraju završilo najrealnijim ishodom. Definitivno mogu reći da smo došli sa stavom, sa gardom, svi su vidjeli da smo se stvarno borili. Čestitam mojim suigračima, idemo dalje, u nedjelju nas čeka nova utakmica i idemo po tri boda – kaže Krovinović.

Hajduk je imao puno problema, momčad je napala viroza, zbog koje nije mogao igrati Mihael Žaper, a u posljednji trenutak su se uspjeli oporaviti Ivan Lučić i Anthony Kalik.

- Ne znam jesu li zaigrali s virozom, ali znam za Mihaela da se razbolio. Zato imamo širinu kadra, što se i pokazalo. U prvom poluvremenu smo bili dobri, stabilni, u drugom smo zabili gol, nažalost nismo zadržali taj rezultat. Ishod je realan, ali bila je stvarno dobra borba.

Za „bijele“ je debitirao Filip Brekalo.

- S Brekalom sam imao prilike igrati u mladoj reprezentaciji, znamo se. Sve super, sve pohvale, samo neka tako nastavi i nadam se da će nam pomoći.

Sljedeće nedjelje na Poljud stiže Slaven Belupo.

- Ovaj bod bi bio dobar da smo pobijedili Rijeku. Sada imamo utakmice u kojima moramo pokazati da smo mi Hajduk, da smo tu gdje jesmo. Trebamo to sve pobjeđivati, nadam se da će tako i biti – kazao je Krovinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:59