StoryEditorOCM
HajdukKako su igrali

Sahiti je ‘bombardirao‘ dok napokon jedna nije ušla, a Livaja još ne vjeruje što mu je Čavlina čudesno obranio

24. rujna 2023. - 16:26

Evo kako smo ocijenili igrače Hajduka nakon 1:0 pobjede nad Lokomotivom na Poljudu.

 

Ivan Lučić 7 – dvije baš velike obrane u 54. minuti, nakon neshvatljivih kikseva obrane, prvo je zaustavio Goričana, a onda i Šotičeka.

 

Dino Mikanović 6 – viđali smo ga u boljim izdanjima, baš je on servirao loptu za veliku šansu Šotičeka, praktično mu je asistirao.

 

od 58.Fahd Moufi 6 – svoj dio štafete je sasvim korektno odradio, ali kao da i dalje nedostaje veći ofenzivni učinak.

 

Filip Uremović 6,5 – kasnio kod šanse Bartoleca, ali je fantastično zaustavio Šotičeka kada su u 45. minuti ‘lokosi‘ išli u kontru dva na jednoga.

 

od 74. Francisco Ferro – premalo je igrao za ocjenu.

 

Josip Elez 6 – s obzirom na dugu pauzu solidan, izlet i ispadanje na centru u 45. minuti moglo je skupo koštati, kao i udarci Bartoleca, odnosno Kalaice i Tucija u nadoknadi.

 

Dario Melnjak 6 – ovaj put ipak se najviše isticao po novoj boji kose, malo ga je mučio Goričan, nije nasjeo na pokušaj iznuđivanja penala Mudražije.

 

Niko Sigur 6 – kao da u zadnje vrijeme malo pada u formi, teško objašnjiv kiks u 54. minuti kada je u šansu izbacio Goričana. Imao jedan dobar dalekometni udarac u prvom dijelu.

 

od 57. Mihael Žaper 6 – vidjelo se kako je iza njega duga stanka, ali se u više poteza, postavljanja vidjela i kvaliteta koju nesporno posjeduje. Jedan udarac.

 

Filip Krovinović 6,5 – dosta je sudjelovao u igri, bio je rastrčan, imao je pegulu da mu je gol u 46. minuti poništen zbog zaleđa, da ga poslije Kalaica u dobroj šansi blokira.

image
Tom Dubravec/Cropix

 

Emir Sahiti 8 – dugo osporavan i mokrog baruta stalno je prijetio, bombardirao Čavlinu koji mu je u prvom dijelu zaustavio bombu, ali ga je kod gola napokon nadmudrio.

 

od 90.+3 Anthony Kalik – premalo je igrao za ocjenu

 

Yassine Benrahou 6,5 – nesuđeni asistent kod poništenog pogotka Krovinovića, zapucao šanse u 53. i 89. minuti kada nije namjestio nišanske sprave.

 

Leon Dajaku 6 – prvi start poslije dva mjeseca, ali nije se baš previše iskazao, slabo vidljiv, nije kreirao opasnosti. Ostao je u sjeni Sahitija.

 

od 58. Aleksandar Trajkovski 6,5 – vidjelo se da tu ima štofa, ali i trag od duge pauze koja je iza njega. Sudjelovao je u akciji kod pogotka.

 

Marko Livaja 6 – valjda se i sada Livaja još čudi kako mu je vratar Čavlina senzacionalno obranio udarac s desetak metara u 64. minuti.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 14:32