StoryEditorOCM
HajdukVeliki talenti

Raspucani sin legende Hajduka i stasiti Kaštelanin danas su u Koprivnici, eto im prilike da se dokažu i nametnu

Piše Ivan Renić
20. travnja 2024. - 15:40

Šest je kola do kraja sezone. Kad, nažalost, već nema prevelikih očekivanja, trener Jure Ivanković najavio je kako će biti više prilike za mlade. Rokas Pukštas i Niko Sigur već su standardni prvotimci, nerijetko i nositelji igre, ponajbolji pojedinci na terenu... Šimun Hrgović i Dominik Prpić su dobrano unutra, dobivaju sve više prilike. A za nadolazeće gostovanje u Koprivnici protiv Slaven Belupa (sutra, 19.10) Ivanković je najavio da na put idu i Noa Skoko te Mateo Jurić-Petrašilo.

Još su to dva člana trofejne juniorske generacije, dvojica koja su u Ženevi stavila srebro oko vrata nakon finala Lige prvaka mladih. Obojica su nastupili u finalu. Jurić-Petrašilo u prvoj postavi, Skoko s klupe. Sada su priključeni prvoj momčadi. Puno je ozljeda među seniorima i ‘juniori‘ su priskočili u pomoć.

image
Vojko Bašić/Cropix

Skoko je po stažu i dalje junior. Tek je u siječnju napunio 18 godina. U ovoj sezoni za juniore je odigrao 13 utakmica i zabio četiri pogotka. Sin proslavljenog Josipa Skoke slovi za velikog talenta. Riječ je o veznjaku fine tehnike, pregleda igre i poteza. On je naš ‘Australac‘ po ocu, rođen u Engleskoj, u mjestu Wythenshawe u predgrađu Manchestera. Zanimljiva je bila crtica uoči okršaja s Manchester Cityjem u lanjskom pohodu na finale Lige prvaka. Naime, Skoko je bio jedini igrač iz obje momčadi rođen u Manchesteru.

image
Vojko Bašić/Cropix

Već u izlogu

Hajdučki puk zasigurno bi ga htio vidjeti u akciji. Igrač je poteza, bljeska. A utakmice do kraja sezone prilike su da nam nešto od toga pokaže. Vitke je građe, mršav, no tek mu je 18 i ‘masa‘ će nesumnjivo doći.

Korpulentniji je zato Jurić-Petrašilo. I treba biti jer ipak je riječ o stoperu. Stasiti 19-godišnji Kaštelanin je na dvojnoj registraciji u Solinu. No, nije se odveć naigrao ove sezone. Za Solin je u ligi odigrao samo osam utakmica, odnosno ukupno tek 350 minuta. U bijelom dresu smo ga u akciji vidjeli nedavno. Za vrijeme reprezentativne stanke dobio je pola sata u prijateljskoj utakmici u Mostaru protiv Zrinjskog koja je završila rezultatom 1:1. Ušao je umjesto Ferra.

image
Vojko Bašić/Cropix

Mladi dvojac na djelu bi tako mogli vidjeti do kraja sezone. Hajduk misli i mora misliti o mladima. Sigur i Pukštas već su u izlogu i treba stvarati dalje. Skoko i Jurić-Petrašilo sigurno su zalog za budućnost, što za momčad, što za ‘kasu‘...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 01:49