StoryEditorOCM
HajdukPred sedmom silom

Karoglan: ‘Smatrao sam da je ostavka moralan čin, Livaja je out zbog ozljede‘

Piše K. M.
6. travnja 2024. - 13:09

Loš niz zahvatio je Hajduk porazima u dva derbija s Dinamom. Prvo u prvenstvu, a onda i eliminacija iz Kupa nakon čega je ostavku ponudio i trener Mislav Karoglan. Ostavka nije prihvaćena i odlučeno je da će s Karoglanom na klupi privesti sezonu kraju i pokušati ostvariti dio zacrtanog, ono što je još matematički dohvatljivo. ‘Bijele‘ sad čeka Jadranski derbi u 29. kolu (nedjelja u 19.30 sati) s kojim mogu okrenuti ponovno stvari dijelom u svoju korist, a o događajima pred ovu važnu utakmicu govorio je Karoglan na konferenciji za medije. 

- Smatrao sam da je ostavka moralan čin. Uvijek je pozitivan šok. Trebamo svi snositi odgovornost, uključujući i igrače i to je ostalo na tome. Kako podići momčad? Treninzima, sastancima i što je najvažnije s pozitivnim rezultatom. Nisu nam rezultati išli u korist, bilo je puno peha – rekao je Karoglan u uvodu pa otkrio kako će i na Rujevici biti bez Marka Livaje.

- Livaja je out. Imali smo pravog Livaju 75 minuta nakon priprema protiv Rijeke. Danas bi pričali o drugačijem kontekstu da je bio zdrav. Poslije se čovjek krpao, došla je druga ozljeda i meni je jednostavno žao. Zajedno s Nikolom to nosi drugu dimenziju. Obje ozljede Livaje su bile mehaničke i to nosi druge stvari. Imali smo planove s njim i Nikolom u napadu. Ali, to je iza nas.

Peh s ozljedama bitno je utjecao i na rezultate ove polusezone, a Karoglan je otkrio na koga ne može računati još u idućoj utakmici.

- Melnjak, Žaper, Lovre Kalinić i Dajaku su out. Uremović trenira i pokušava. Vidio sam da momci žele i da si sposobni uz maku dozu sreće donijeti pozitivan rezultat. Imamo veliki broj igrača pod ugovorom koji mogu preuzeti odgovornost.

Ivan Perišić je debitirao protiv Dinama u Kupu, a bilo je pitanja hoće li biti minuta za njega i na Rujevici.

- Sve radimo s njim u dogovoru. To je poseban igrač i idemo onako kako doktori predlažu. Tu je i interes cijele Hrvatske.

Veliki je ulog za Hajduk u Jadranskom derbiju s kojim mogu probuditi nit pozitivnih rezultata.

- Siguran sam da igrači imaju to u sebi. Treba doza inata, prkosa,... Sigurno da poraz ma tebe ostavi efekt. Imali smo par utakmica ove sezone gdje su klikovi otišli na drugu stranu. Lokomotiva penal, derbi s Dinamom, imali smo tri-četiri šanse. Igrati za Hajduk je poseban pritisak, a kada dođe poraz to se onda vidi. Baš u Rijeci može biti klik da stvari odu na našu stranu. Trebaš staviti utakmicu u svoj kontekst. Vjerujem da će Rijeka u prvih 20 minuta biti jako agresivna. Mladi su, a imaju nekolicinu iskusnih, prekaljenih igrača. Postoji razlog zašto su tu gdje jesu. Ne bih previše o njima, fokus je na nama. Uz dužan respekt kvaliteti Rijeke puno je bitnije kako da se mi vratimo na potreban nivo.

Bilo je i pitanja hoće li spremiti Sopiću taktičku promjenu.

- Vidjet ćemo. Spremamo da budemo pravi, da ostavimo sve na terenu, da se možemo pogledati u lice iza utakmice.

Osvrnuo se i na Anthonyja Kalika.

- On je bolje i trenira dobro. Bit će u konkurenciji za minute i do kraja će imati status kakav zaslužuje. 

Problematična je situacija s vratarima. U derbiju se ozlijedio Lovre Kalinić, a Ivan Lučić bi trebao na operaciju. 

- Na put idu Lučić i Raul Bezeljak. 

Može li Nikola Kalinić odigrati tri utakmice u sedam dana?

- U početku smo ga dozirali. Plan je bio da igra zajedno s Livajom. Moramo ga koristiti, Livaja je ozlijeđen. Čuić je dobio crveni karton, imamo još Trajkovskog kao drugu špicu.

Nakon derbija je izašao video Rokasa Pukštasa kako trenira sam na pomoćnom terenu...

- Znamo svi da je radoholičar, veliki radnik. Ima budućnost, ali ima puno stvari na kojima treba raditi. On je toga svjestan, to je pravi put - zaključio je Karoglan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 05:57