stdClass Object ( [id] => 1232319 [title] => Priča o nogometnoj ‘dinastiji‘ Kalinić: njih sedam iz Broćanca, Nikola i Lovre još igraju, ostali su ranije igrali za Hajduk [alias] => prica-o-nogometnoj-dinastiji-kalinic-njih-sedam-iz-brocanca-nikola-i-lovre-jos-igraju-ostali-su-ranije-igrali-za-hajduk [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Mi smo Kalinići iz Solina i svi smo bili u Hajduka!

I još su, jer familiji Ivice Kalinića (66) i njegovim rođacima, treba priključiti još i prvotimce „bijelih”, velikane vratara Lovru i golgetera Nikolu, hrvatske reprezentativce, pa da se dobije kompletna slika razgranate Kalinića loze...

No, nisu svi u rodu, puno je Kalinića zapravo u Broćancu, u selima uokolo, a nisu nužno u rodbinskim vezama, veže ih isto mjesto, identično prezime.

Prva stanica - Solin

Odozgo, iz Broćanca su se „spuštali” u Solin, a dalje ih je sportski, nogometni gen vukao u Hajduk gdje su odreda iskazivali nesvakidašnji talenat... Nisu svi uspjeli do kraja, ali da su posebnog kova u to nema sumnje.

Nikola i Lovre kažu da su u nekim daljnjim rodbinskim vezama, ali ne znaju točno što i kako...

Ivica ima sinove Matka i Marija, Matko je bio vratar, Mario vezni, fini tehničar, ali dok je Matko dosegao prvoligašku scenu, dotle su se Marija nadovezale ozljede i brzo je prestao.

Prvi rođaci Ivice Kalinića, pokojni Petar, a svi ga pamte po nadimku Klija, te Mladen, legende su nogometnog Solina iz njegove zlatne epohe osamdesetih. A i sami su bili u Hajduku, u mlađim uzrastima, baš kao i Petrov sin Kaja koji se približio prvoj momčadi „bijelih” kroz juniore.

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

Kaja se nije probio kao prvotimac, a danas radi s mlađim uzrastima na igralištu pokraj Jadra.

Petorici dodajte Lovru i Nikolu, sedmorica je to nogometaša Kalinića! Saga o Kalinićima...

Ivica frontman  

Ivica Kalinić je frontman priče, danas 66-godišnjak priča kako živi mirnim životom umirovljenika, a tek ga je poziv vašeg reportera naveo da pretrese nanovo vreću uspomena.

Kad se samo sjeti kako se tresao od uzbuđenja na probi u Hajduka kad je u svlačionici sjeo između svojih idola Luke Peruzovića i Dragana Holcera, bilo je to 1975...

- Sjedim i štipam se, je li moguće, sanjam li?! Desno od mene Dragan, lijevo Luka. A godinu ranije pješke sam kao mladić s prijateljima išao gledat na Stari Plac utakmicu protiv St. Etiennea...

Uhvatio je malo zraka, pa nastavio:

- A šta nam je to bilo krenit na noge... Stara Solinska cesta, nije to bio problem. Pa ni kiša što je padala cijeli dan...

---

image

Kaja Kalinić, Matko Kalinić, Ivica Kalonić, Mario Kalinić i Mladen Kalinić

Tom Dubravec/Cropix
---

U karijeri je bio nogometaš, trener (makar na jednoj utakmici), a kasnije i sportski direktor Hajduka.

Znate za Ivičin slučaj... Kad ga je Hajduk u ljeto 2009. dozvao iz Šibenika da preuzme klupu prve momčadi, bila je to europska utakmica protiv Žiline. U drugom poluvremenu Slovaci su dali gol, a Ivica na klupi pretrpio težak infarkt, srčani udar...

- Vraćate me u te dane, vrtim sad film unatrag i sav sam se naježio, uznemirio...

Nemojte, molim vas, da vam se opet zlo dogodi.

- Neće, sve u redu. Dakle, bio sam klinički mrtav! Da, liječnik, mislim da je to bio dr Viktor Čulić, u bolnici me u trenutku pita kako sam... Rekao sam da sam bolje i kao da sam otplovio... Da, otplovili ste, kaže liječnik i te kako, ali ste se i vratili... Bili ste klinički mrtvi 18 do 20 sekundi – šokirao me.

Nevoljko se Ivica vraća u te dane, sad kad je našao mir penzionerskog života i vrijeme najradije posvećuje unukama (Maša od šest, Mia od tri godine). No, hrabro dalje priča:

- Upitao sam liječnika, to je znači bila smrt.... Sanjao sam ogromno polje trave, cvijeće, svjetlost. Oko mene svuda mir, tišina, spokoj... Kao sad da to vidim i ćutim  - zatvorio je oči, prstima dočarava kako se trava leluja.

Grč u prsima

Kako se to uopće dogodilo? - prenuli smo ga.

- Kad smo dobili gol, samo me je zgrčilo. Osjetio sam odjednom strahovit pritisak u prsima. Skočili su dr Čukelj i dr Rakić i maser Sisgoreo, sprejom su mi dali nitroglicerin. Ostao sam na klupi do kraja utakmice, pa me onda Hitna pomoć odvela u bolnicu. Dalje sam vam ispričao... Spasili su me u bolnici, ugradili stent.

---

image

Nikola i Lovre Kalinić

Tom Dubravec/Cropix
---

Tako je završila karijera trenera, ali ste kasnije bili i sportski direktor u doba Eurolige?

- I tu sam doživljavao stres, nije to bilo više za mene, pa sam ubrzo morao na još jednu operaciju srca, stavili su mi premosnicu i odo‘ ja u invalidsku penziju...

Ne idete sad na utakmice?

- Ma neee, čak bih rekao da se nastojim izolirati od svega. Zadnji put sam bio prije šest, sedam godina... Navijam kod kuće i čekam rezultate. Nadam se uvijek boljemu.

Zar niste aktivni u Prugovu?

- Aktivan sam u Broćancu gdje imam svoju djedovinu, tu odem provest vrijeme u vikendici, da prčkam po vrtlu. A to u Prugovu? Tamo grade objekt, teren s umjetnom travom, predsjednik Matko Sarić veliki je entuzijast i zove me na ćakulu. Da im dam kakav mudar savjet, ha, ha... Nemam ga srca odbit i odem i koji put popričamo...

Osobni kartoni

1. Nikola Kalinić, rođen 5. siječnja 1988., centarfor Hajduka, bivši reprezentativac, igrao i za Blackburn Rovers, Dnjipro, Fiorentinu, Milan, Atletico Madrid, Romu, Veronu... Vratio se u Hajduk  ove godine u veljači nakon što je dugo izbivao i sad je jedan od najjačih aduta „bijelih”, u tandemu s Livajom, s namjerom da karijeru završi u Hajduku.

---

image
Joško Ponoš/Cropix
---

2. Lovre Kalinić, rođen 3. travnja 1990., vratar Hajduka, reprezentativac, branio i za Gent, Aston Villu i Toulouse. Vratio se u Hajduk, kapetan momčadi, potpisao trogodišnji ugovor, poput Nikole s namjerom da završi karijeru u Hajduku, a sad ga čeka i put na SP u Katar budući da je aktualni reprezentativac, odmah iza Livakovića i Ivušića.

---

image

Lovre Kalinić

Vojko Bašić/Cropix
---

3. Ivica Kalinić, rođen 26. ožujka 1956., nekad centarhalf, pa kasnije i trener i sportski direktor Hajduka, igrao još za Solin, Maribor, Osijek, Tirol Innsbruck i GAK, kao trener bio pomoćnik Ivanu Kataliniću u Hajduku, Zaporižju, a s Tomislavom Ivićem u Emiratima. Trenirao i Posušje. Imotski, Široki i Šibenik.

---

image

Ivica Kalinić

Tom Dubravec/Cropix
---

4. Matko Kalinić, rođen 16. svibnja 1979., stariji sin Ivice, nekad vratar, branio za Hajduk, Solin, Rijeku, Oberhausen, Cibaliju, Panserraikos, Uskok. Kao vratar je baš mnogo obećavao, ali bio u snažnoj konkurenciji Pletikose i Runje. Danas u nautici, voditelj programa grčke tvrtke Lalizas, ispostava Split.

---

image

Matko Kalinić

Tom Dubravec/Cropix
---

5. Mario Kalinić, rođen 24. kolovoza 1982., mlađi sin Ivice, nekad talentirani junior Hajduka, slomio nogu na utakmici selekcije Dalmacije, zbog čega je ubrzo prekinuo karijeru. Kažu da je bio baš talenat, ali ga ozljede nisu mazile i brzo je morao odustati. Zaposlen je kao voditelj službe za usluge u hotelu Le Meridien Lav.

---

image

Mario Kalinić

Tom Dubravec/Cropix
---

6. Mladen Kalinić, rođen 18. svibnja 1958., legendarni vezni nogometaš Solina. Počeo u Hajduku, u generaciji braće Vujović. Bio u Mariboru i Zadru, ali u Solinu je trajao dva desetljeća. Radi u Kaštel Sućurcu, skladištar u INA plinu. S Nikolom je u rodu, ali preko majke, djevojački Boban. Nikolin djed Luka i Mladenova majka Neda su brat i sestra.

---

image

Mladen Kalinić

Tom Dubravec/Cropix
---

7. Kaja Kalinić, rođen 10. rujna 1980., sin od pokojnog Petra, a Petar – Klija, bio je stariji brat od Mladena, vođa momčadi Solina, napadač. U Klijino ime igra se i memorijalni turnir. Kaja je pak bio junior Hajduka, pa igrao za Solin, u Domžalama, Posušju... Danas radi s mlađim uzrastima pokraj Jadra, a zaposlen je u tehničkoj službi KBC Split.

---

image

Kaja Kalinić

Tom Dubravec/Cropix
---

---

image

Pokojni Petar ‘Klija‘ Kalinić

Arhiva SD
---

---

korijeni

Kalinići su iz Broćanca, ali četiri su to zaseoka:

- Kerani, Tucići, Beškeri i Bulajići. Iz Kerana su moji Kalinići. I Lovrini. A Nikola je iz Beškera. Koliko poznam familije, na tri strane nismo u srodstvu. Ali je zanimljivo da su moji roditelji oba Kalinići, naime i majka mi je djevojački Kalinić. A moj brat je oženio Kalinićku!

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘bijela‘ loza [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => ‘bijela‘ loza 2 0 7249 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-10-13 11:48:52 [created_by] => 3212 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-10-14 09:02:46 [modified_by] => 3212 [publish_up] => 2022-10-14 05:41:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 54 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Priča o nogometnoj 'dinastiji' Kalinić: njih sedam iz Broćanca, Nikola i Lovre još igraju, ostali su ranije igrali za Hajduk [metakey] => HAJDUK, nikola kalinić, Lovre Kalinić, ivica kalinić, matko kalinić, mario kalinić, mladen kalinić, kaja kalinić [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/10\/13\/23575267.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/13\/23587119.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/13\/23407881.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/13\/23592503.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/13\/23592508.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/13\/23575294.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/13\/23575293.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/13\/23575291.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/13\/23575285.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/13\/23575276.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/13\/23575275.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/13\/23575274.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/13\/23575271.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/13\/23575270.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/13\/23575268.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/13\/23587094.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tom Dubravec\/Cropix","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Arhiva SD","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Kaja Kalini\u0107, Mario Kalini\u0107, Ivica Kalini\u0107, Matko Kalini\u0107\u00a0i Mladen Kalini\u0107<\/p>","","

Lovre Kalini\u0107<\/p>","

Pokojni Petar \u2018Klija\u2018 Kalini\u0107<\/p>","

Matko Kalini\u0107<\/p>","","","

Kaja Kalini\u0107<\/p>","

Mladen Kalini\u0107<\/p>","

Kaja Kalini\u0107, Mario Kalini\u0107, Ivica Kalini\u0107, Matko Kalini\u0107\u00a0i Mladen Kalini\u0107<\/p>","

Kaja Kalini\u0107, Mario Kalini\u0107, Ivica Kalini\u0107, Matko Kalini\u0107\u00a0i Mladen Kalini\u0107<\/p>","

Mario Kalini\u0107<\/p>","

Kaja Kalini\u0107, Matko Kalini\u0107, Ivica Kaloni\u0107, Mario Kalini\u0107\u00a0i Mladen Kalini\u0107<\/p>","

Kaja Kalini\u0107, Matko Kalini\u0107, Ivica Kaloni\u0107, Mario Kalini\u0107\u00a0i Mladen Kalini\u0107<\/p>","

Ivica Kalini\u0107<\/p>","

Nikola i Lovre Kalini\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1255","hd_23575267_1920.jpg":"1920x1080","k_23575267_1280.jpg":"1280x1280","k_23575267_1024.jpg":"1024x1024","k_23575267_640.jpg":"640x640","k_23575267_480.jpg":"480x480","k_23575267_340.jpg":"340x340","k_23575267_220.jpg":"220x220","o_23575267_1280.jpg":"1280x836","o_23575267_1024.jpg":"1024x669","o_23575267_640.jpg":"640x418","o_23575267_480.jpg":"480x313","o_23575267_340.jpg":"340x222","o_23575267_220.jpg":"220x143","h_23575267_1280.jpg":"1280x854","h_23575267_1024.jpg":"1024x683","h_23575267_640.jpg":"640x427","h_23575267_480.jpg":"480x320","h_23575267_340.jpg":"340x227","h_23575267_220.jpg":"220x147","pp_23575267_1280.jpg":"1280x1628","pp_23575267_1024.jpg":"1024x1303","pp_23575267_640.jpg":"640x814","pp_23575267_480.jpg":"480x611","pp_23575267_340.jpg":"340x432","pp_23575267_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1499","hd_23587119_1920.jpg":"1920x1080","k_23587119_1280.jpg":"1280x1280","k_23587119_1024.jpg":"1024x1024","k_23587119_640.jpg":"640x640","k_23587119_480.jpg":"480x480","k_23587119_340.jpg":"340x340","k_23587119_220.jpg":"220x220","o_23587119_1280.jpg":"1280x999","o_23587119_1024.jpg":"1024x799","o_23587119_640.jpg":"640x499","o_23587119_480.jpg":"480x374","o_23587119_340.jpg":"340x265","o_23587119_220.jpg":"220x171","h_23587119_1280.jpg":"1280x854","h_23587119_1024.jpg":"1024x683","h_23587119_640.jpg":"640x427","h_23587119_480.jpg":"480x320","h_23587119_340.jpg":"340x227","h_23587119_220.jpg":"220x147","pp_23587119_1280.jpg":"1280x1628","pp_23587119_1024.jpg":"1024x1303","pp_23587119_640.jpg":"640x814","pp_23587119_480.jpg":"480x611","pp_23587119_340.jpg":"340x432","pp_23587119_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1681","hd_23407881_1920.jpg":"1920x1080","k_23407881_1280.jpg":"1280x1280","k_23407881_1024.jpg":"1024x1024","k_23407881_640.jpg":"640x640","k_23407881_480.jpg":"480x480","k_23407881_340.jpg":"340x340","k_23407881_220.jpg":"220x220","o_23407881_1280.jpg":"1280x1120","o_23407881_1024.jpg":"1024x896","o_23407881_640.jpg":"640x560","o_23407881_480.jpg":"480x420","o_23407881_340.jpg":"340x297","o_23407881_220.jpg":"220x192","h_23407881_1280.jpg":"1280x854","h_23407881_1024.jpg":"1024x683","h_23407881_640.jpg":"640x427","h_23407881_480.jpg":"480x320","h_23407881_340.jpg":"340x227","h_23407881_220.jpg":"220x147","pp_23407881_1280.jpg":"1280x1628","pp_23407881_1024.jpg":"1024x1303","pp_23407881_640.jpg":"640x814","pp_23407881_480.jpg":"480x611","pp_23407881_340.jpg":"340x432","pp_23407881_220.jpg":"220x280"},{"size0":"900x600","hd_23592503_1920.jpg":"1920x1080","k_23592503_1280.jpg":"1280x1280","k_23592503_1024.jpg":"1024x1024","k_23592503_640.jpg":"640x640","k_23592503_480.jpg":"480x480","k_23592503_340.jpg":"340x340","k_23592503_220.jpg":"220x220","o_23592503_1280.jpg":"1280x853","o_23592503_1024.jpg":"1024x682","o_23592503_640.jpg":"640x426","o_23592503_480.jpg":"480x320","o_23592503_340.jpg":"340x226","o_23592503_220.jpg":"220x146","h_23592503_1280.jpg":"1280x854","h_23592503_1024.jpg":"1024x683","h_23592503_640.jpg":"640x427","h_23592503_480.jpg":"480x320","h_23592503_340.jpg":"340x227","h_23592503_220.jpg":"220x147","pp_23592503_1280.jpg":"1280x1628","pp_23592503_1024.jpg":"1024x1303","pp_23592503_640.jpg":"640x814","pp_23592503_480.jpg":"480x611","pp_23592503_340.jpg":"340x432","pp_23592503_220.jpg":"220x280"},{"size0":"993x656","hd_23592508_1920.jpg":"1920x1080","k_23592508_1280.jpg":"1280x1280","k_23592508_1024.jpg":"1024x1024","k_23592508_640.jpg":"640x640","k_23592508_480.jpg":"480x480","k_23592508_340.jpg":"340x340","k_23592508_220.jpg":"220x220","o_23592508_1280.jpg":"1280x845","o_23592508_1024.jpg":"1024x676","o_23592508_640.jpg":"640x422","o_23592508_480.jpg":"480x317","o_23592508_340.jpg":"340x224","o_23592508_220.jpg":"220x145","h_23592508_1280.jpg":"1280x854","h_23592508_1024.jpg":"1024x683","h_23592508_640.jpg":"640x427","h_23592508_480.jpg":"480x320","h_23592508_340.jpg":"340x227","h_23592508_220.jpg":"220x147","pp_23592508_1280.jpg":"1280x1628","pp_23592508_1024.jpg":"1024x1303","pp_23592508_640.jpg":"640x814","pp_23592508_480.jpg":"480x611","pp_23592508_340.jpg":"340x432","pp_23592508_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1287","hd_23575294_1920.jpg":"1920x1080","k_23575294_1280.jpg":"1280x1280","k_23575294_1024.jpg":"1024x1024","k_23575294_640.jpg":"640x640","k_23575294_480.jpg":"480x480","k_23575294_340.jpg":"340x340","k_23575294_220.jpg":"220x220","o_23575294_1280.jpg":"1280x858","o_23575294_1024.jpg":"1024x686","o_23575294_640.jpg":"640x429","o_23575294_480.jpg":"480x321","o_23575294_340.jpg":"340x227","o_23575294_220.jpg":"220x147","h_23575294_1280.jpg":"1280x854","h_23575294_1024.jpg":"1024x683","h_23575294_640.jpg":"640x427","h_23575294_480.jpg":"480x320","h_23575294_340.jpg":"340x227","h_23575294_220.jpg":"220x147","pp_23575294_1280.jpg":"1280x1628","pp_23575294_1024.jpg":"1024x1303","pp_23575294_640.jpg":"640x814","pp_23575294_480.jpg":"480x611","pp_23575294_340.jpg":"340x432","pp_23575294_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1273","hd_23575293_1920.jpg":"1920x1080","k_23575293_1280.jpg":"1280x1280","k_23575293_1024.jpg":"1024x1024","k_23575293_640.jpg":"640x640","k_23575293_480.jpg":"480x480","k_23575293_340.jpg":"340x340","k_23575293_220.jpg":"220x220","o_23575293_1280.jpg":"1280x848","o_23575293_1024.jpg":"1024x678","o_23575293_640.jpg":"640x424","o_23575293_480.jpg":"480x318","o_23575293_340.jpg":"340x225","o_23575293_220.jpg":"220x145","h_23575293_1280.jpg":"1280x854","h_23575293_1024.jpg":"1024x683","h_23575293_640.jpg":"640x427","h_23575293_480.jpg":"480x320","h_23575293_340.jpg":"340x227","h_23575293_220.jpg":"220x147","pp_23575293_1280.jpg":"1280x1628","pp_23575293_1024.jpg":"1024x1303","pp_23575293_640.jpg":"640x814","pp_23575293_480.jpg":"480x611","pp_23575293_340.jpg":"340x432","pp_23575293_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1350","hd_23575291_1920.jpg":"1920x1080","k_23575291_1280.jpg":"1280x1280","k_23575291_1024.jpg":"1024x1024","k_23575291_640.jpg":"640x640","k_23575291_480.jpg":"480x480","k_23575291_340.jpg":"340x340","k_23575291_220.jpg":"220x220","o_23575291_1280.jpg":"1280x900","o_23575291_1024.jpg":"1024x720","o_23575291_640.jpg":"640x450","o_23575291_480.jpg":"480x337","o_23575291_340.jpg":"340x239","o_23575291_220.jpg":"220x154","h_23575291_1280.jpg":"1280x854","h_23575291_1024.jpg":"1024x683","h_23575291_640.jpg":"640x427","h_23575291_480.jpg":"480x320","h_23575291_340.jpg":"340x227","h_23575291_220.jpg":"220x147","pp_23575291_1280.jpg":"1280x1628","pp_23575291_1024.jpg":"1024x1303","pp_23575291_640.jpg":"640x814","pp_23575291_480.jpg":"480x611","pp_23575291_340.jpg":"340x432","pp_23575291_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1351","hd_23575285_1920.jpg":"1920x1080","k_23575285_1280.jpg":"1280x1280","k_23575285_1024.jpg":"1024x1024","k_23575285_640.jpg":"640x640","k_23575285_480.jpg":"480x480","k_23575285_340.jpg":"340x340","k_23575285_220.jpg":"220x220","o_23575285_1280.jpg":"1280x900","o_23575285_1024.jpg":"1024x720","o_23575285_640.jpg":"640x450","o_23575285_480.jpg":"480x337","o_23575285_340.jpg":"340x239","o_23575285_220.jpg":"220x154","h_23575285_1280.jpg":"1280x854","h_23575285_1024.jpg":"1024x683","h_23575285_640.jpg":"640x427","h_23575285_480.jpg":"480x320","h_23575285_340.jpg":"340x227","h_23575285_220.jpg":"220x147","pp_23575285_1280.jpg":"1280x1628","pp_23575285_1024.jpg":"1024x1303","pp_23575285_640.jpg":"640x814","pp_23575285_480.jpg":"480x611","pp_23575285_340.jpg":"340x432","pp_23575285_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1230","hd_23575276_1920.jpg":"1920x1080","k_23575276_1280.jpg":"1280x1280","k_23575276_1024.jpg":"1024x1024","k_23575276_640.jpg":"640x640","k_23575276_480.jpg":"480x480","k_23575276_340.jpg":"340x340","k_23575276_220.jpg":"220x220","o_23575276_1280.jpg":"1280x820","o_23575276_1024.jpg":"1024x656","o_23575276_640.jpg":"640x410","o_23575276_480.jpg":"480x307","o_23575276_340.jpg":"340x217","o_23575276_220.jpg":"220x140","h_23575276_1280.jpg":"1280x854","h_23575276_1024.jpg":"1024x683","h_23575276_640.jpg":"640x427","h_23575276_480.jpg":"480x320","h_23575276_340.jpg":"340x227","h_23575276_220.jpg":"220x147","pp_23575276_1280.jpg":"1280x1628","pp_23575276_1024.jpg":"1024x1303","pp_23575276_640.jpg":"640x814","pp_23575276_480.jpg":"480x611","pp_23575276_340.jpg":"340x432","pp_23575276_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1289","hd_23575275_1920.jpg":"1920x1080","k_23575275_1280.jpg":"1280x1280","k_23575275_1024.jpg":"1024x1024","k_23575275_640.jpg":"640x640","k_23575275_480.jpg":"480x480","k_23575275_340.jpg":"340x340","k_23575275_220.jpg":"220x220","o_23575275_1280.jpg":"1280x859","o_23575275_1024.jpg":"1024x687","o_23575275_640.jpg":"640x429","o_23575275_480.jpg":"480x322","o_23575275_340.jpg":"340x228","o_23575275_220.jpg":"220x147","h_23575275_1280.jpg":"1280x854","h_23575275_1024.jpg":"1024x683","h_23575275_640.jpg":"640x427","h_23575275_480.jpg":"480x320","h_23575275_340.jpg":"340x227","h_23575275_220.jpg":"220x147","pp_23575275_1280.jpg":"1280x1628","pp_23575275_1024.jpg":"1024x1303","pp_23575275_640.jpg":"640x814","pp_23575275_480.jpg":"480x611","pp_23575275_340.jpg":"340x432","pp_23575275_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1307","hd_23575274_1920.jpg":"1920x1080","k_23575274_1280.jpg":"1280x1280","k_23575274_1024.jpg":"1024x1024","k_23575274_640.jpg":"640x640","k_23575274_480.jpg":"480x480","k_23575274_340.jpg":"340x340","k_23575274_220.jpg":"220x220","o_23575274_1280.jpg":"1280x871","o_23575274_1024.jpg":"1024x697","o_23575274_640.jpg":"640x435","o_23575274_480.jpg":"480x326","o_23575274_340.jpg":"340x231","o_23575274_220.jpg":"220x149","h_23575274_1280.jpg":"1280x854","h_23575274_1024.jpg":"1024x683","h_23575274_640.jpg":"640x427","h_23575274_480.jpg":"480x320","h_23575274_340.jpg":"340x227","h_23575274_220.jpg":"220x147","pp_23575274_1280.jpg":"1280x1628","pp_23575274_1024.jpg":"1024x1303","pp_23575274_640.jpg":"640x814","pp_23575274_480.jpg":"480x611","pp_23575274_340.jpg":"340x432","pp_23575274_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1289","hd_23575271_1920.jpg":"1920x1080","k_23575271_1280.jpg":"1280x1280","k_23575271_1024.jpg":"1024x1024","k_23575271_640.jpg":"640x640","k_23575271_480.jpg":"480x480","k_23575271_340.jpg":"340x340","k_23575271_220.jpg":"220x220","o_23575271_1280.jpg":"1280x859","o_23575271_1024.jpg":"1024x687","o_23575271_640.jpg":"640x429","o_23575271_480.jpg":"480x322","o_23575271_340.jpg":"340x228","o_23575271_220.jpg":"220x147","h_23575271_1280.jpg":"1280x854","h_23575271_1024.jpg":"1024x683","h_23575271_640.jpg":"640x427","h_23575271_480.jpg":"480x320","h_23575271_340.jpg":"340x227","h_23575271_220.jpg":"220x147","pp_23575271_1280.jpg":"1280x1628","pp_23575271_1024.jpg":"1024x1303","pp_23575271_640.jpg":"640x814","pp_23575271_480.jpg":"480x611","pp_23575271_340.jpg":"340x432","pp_23575271_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1247","hd_23575270_1920.jpg":"1920x1080","k_23575270_1280.jpg":"1280x1280","k_23575270_1024.jpg":"1024x1024","k_23575270_640.jpg":"640x640","k_23575270_480.jpg":"480x480","k_23575270_340.jpg":"340x340","k_23575270_220.jpg":"220x220","o_23575270_1280.jpg":"1280x831","o_23575270_1024.jpg":"1024x665","o_23575270_640.jpg":"640x415","o_23575270_480.jpg":"480x311","o_23575270_340.jpg":"340x220","o_23575270_220.jpg":"220x142","h_23575270_1280.jpg":"1280x854","h_23575270_1024.jpg":"1024x683","h_23575270_640.jpg":"640x427","h_23575270_480.jpg":"480x320","h_23575270_340.jpg":"340x227","h_23575270_220.jpg":"220x147","pp_23575270_1280.jpg":"1280x1628","pp_23575270_1024.jpg":"1024x1303","pp_23575270_640.jpg":"640x814","pp_23575270_480.jpg":"480x611","pp_23575270_340.jpg":"340x432","pp_23575270_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1341","hd_23575268_1920.jpg":"1920x1080","k_23575268_1280.jpg":"1280x1280","k_23575268_1024.jpg":"1024x1024","k_23575268_640.jpg":"640x640","k_23575268_480.jpg":"480x480","k_23575268_340.jpg":"340x340","k_23575268_220.jpg":"220x220","o_23575268_1280.jpg":"1280x894","o_23575268_1024.jpg":"1024x715","o_23575268_640.jpg":"640x447","o_23575268_480.jpg":"480x335","o_23575268_340.jpg":"340x237","o_23575268_220.jpg":"220x153","h_23575268_1280.jpg":"1280x854","h_23575268_1024.jpg":"1024x683","h_23575268_640.jpg":"640x427","h_23575268_480.jpg":"480x320","h_23575268_340.jpg":"340x227","h_23575268_220.jpg":"220x147","pp_23575268_1280.jpg":"1280x1628","pp_23575268_1024.jpg":"1024x1303","pp_23575268_640.jpg":"640x814","pp_23575268_480.jpg":"480x611","pp_23575268_340.jpg":"340x432","pp_23575268_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1296","hd_23587094_1920.jpg":"1920x1080","k_23587094_1280.jpg":"1280x1280","k_23587094_1024.jpg":"1024x1024","k_23587094_640.jpg":"640x640","k_23587094_480.jpg":"480x480","k_23587094_340.jpg":"340x340","k_23587094_220.jpg":"220x220","o_23587094_1280.jpg":"1280x864","o_23587094_1024.jpg":"1024x691","o_23587094_640.jpg":"640x432","o_23587094_480.jpg":"480x324","o_23587094_340.jpg":"340x229","o_23587094_220.jpg":"220x148","h_23587094_1280.jpg":"1280x854","h_23587094_1024.jpg":"1024x683","h_23587094_640.jpg":"640x427","h_23587094_480.jpg":"480x320","h_23587094_340.jpg":"340x227","h_23587094_220.jpg":"220x147","pp_23587094_1280.jpg":"1280x1628","pp_23587094_1024.jpg":"1024x1303","pp_23587094_640.jpg":"640x814","pp_23587094_480.jpg":"480x611","pp_23587094_340.jpg":"340x432","pp_23587094_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15651237 Threads: 3 Questions: 3223559790 Slow queries: 7289025 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236416344 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 45 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/hajduk ) ) [link] => /sport/hajduk/prica-o-nogometnoj-dinastiji-kalinic-njih-sedam-iz-brocanca-nikola-i-lovre-jos-igraju-ostali-su-ranije-igrali-za-hajduk-1232319 [printLink] => /sport/hajduk/prica-o-nogometnoj-dinastiji-kalinic-njih-sedam-iz-brocanca-nikola-i-lovre-jos-igraju-ostali-su-ranije-igrali-za-hajduk-1232319?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 329693 [name] => nikola kalinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nikola-kalinic [link] => /tag/nikola-kalinic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 233580 [name] => lovre kalinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => lovre-kalinic [link] => /tag/lovre-kalinic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 693997 [name] => ivica kalinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-14 07:41:39 [main_article_id] => 0 [alias] => ivica-kalinic [link] => /tag/ivica-kalinic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 693998 [name] => matko kalinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-14 07:41:39 [main_article_id] => 0 [alias] => matko-kalinic [link] => /tag/matko-kalinic ) [5] => stdClass Object ( [id] => 693999 [name] => mario kalinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-14 07:41:39 [main_article_id] => 0 [alias] => mario-kalinic [link] => /tag/mario-kalinic ) [6] => stdClass Object ( [id] => 694000 [name] => mladen kalinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-14 07:41:39 [main_article_id] => 0 [alias] => mladen-kalinic [link] => /tag/mladen-kalinic ) [7] => stdClass Object ( [id] => 694001 [name] => kaja kalinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-14 07:41:39 [main_article_id] => 0 [alias] => kaja-kalinic [link] => /tag/kaja-kalinic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘bijela‘ loza [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Priča o nogometnoj ‘dinastiji‘ Kalinić: njih sedam iz Broćanca, Nikola i Lovre još igraju, ostali su ranije igrali za Hajduk [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3212 [name] => Slaven Alfirević [username] => slaven-alfirevi [email] => slaven-alfirevi@sd.hr [password] => $2y$10$e1I0YQ.B15cDqKCnlV/5p.OvQYgFFPuciQgJfsesfB24CdI2MI/qq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/slaven-alfirevic-3212 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1730 [gender] => m [description] => [image] => 1730.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1730.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/13/23575267.jpg [galleryCount] => 16 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tom Dubravec/Cropix [mainImageDesc] =>

Kaja Kalinić, Mario Kalinić, Ivica Kalinić, Matko Kalinić i Mladen Kalinić

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/13/23575267.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

Kaja Kalinić, Mario Kalinić, Ivica Kalinić, Matko Kalinić i Mladen Kalinić

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/13/23587119.jpg [title] => Joško Ponoš/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/13/23407881.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix

Lovre Kalinić

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/13/23592503.jpg [title] => Arhiva SD

Pokojni Petar ‘Klija‘ Kalinić

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/13/23592508.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

Matko Kalinić

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/13/23575294.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/13/23575293.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/13/23575291.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

Kaja Kalinić

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/13/23575285.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

Mladen Kalinić

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/13/23575276.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

Kaja Kalinić, Mario Kalinić, Ivica Kalinić, Matko Kalinić i Mladen Kalinić

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/13/23575275.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

Kaja Kalinić, Mario Kalinić, Ivica Kalinić, Matko Kalinić i Mladen Kalinić

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/13/23575274.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

Mario Kalinić

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/13/23575271.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

Kaja Kalinić, Matko Kalinić, Ivica Kalonić, Mario Kalinić i Mladen Kalinić

) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/13/23575270.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

Kaja Kalinić, Matko Kalinić, Ivica Kalonić, Mario Kalinić i Mladen Kalinić

) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/13/23575268.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

Ivica Kalinić

) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/13/23587094.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

Nikola i Lovre Kalinić

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Mi smo Kalinići iz Solina i svi smo bili u Hajduka!

I još su, jer familiji Ivice Kalinića (66) i njegovim rođacima, treba priključiti još i prvotimce „bijelih”, velikane vratara Lovru i golgetera Nikolu, hrvatske reprezentativce, pa da se dobije kompletna slika razgranate Kalinića loze...

No, nisu svi u rodu, puno je Kalinića zapravo u Broćancu, u selima uokolo, a nisu nužno u rodbinskim vezama, veže ih isto mjesto, identično prezime.

Prva stanica - Solin

Odozgo, iz Broćanca su se „spuštali” u Solin, a dalje ih je sportski, nogometni gen vukao u Hajduk gdje su odreda iskazivali nesvakidašnji talenat... Nisu svi uspjeli do kraja, ali da su posebnog kova u to nema sumnje.

Nikola i Lovre kažu da su u nekim daljnjim rodbinskim vezama, ali ne znaju točno što i kako...

Ivica ima sinove Matka i Marija, Matko je bio vratar, Mario vezni, fini tehničar, ali dok je Matko dosegao prvoligašku scenu, dotle su se Marija nadovezale ozljede i brzo je prestao.

Prvi rođaci Ivice Kalinića, pokojni Petar, a svi ga pamte po nadimku Klija, te Mladen, legende su nogometnog Solina iz njegove zlatne epohe osamdesetih. A i sami su bili u Hajduku, u mlađim uzrastima, baš kao i Petrov sin Kaja koji se približio prvoj momčadi „bijelih” kroz juniore.

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

Kaja se nije probio kao prvotimac, a danas radi s mlađim uzrastima na igralištu pokraj Jadra.

Petorici dodajte Lovru i Nikolu, sedmorica je to nogometaša Kalinića! Saga o Kalinićima...

Ivica frontman  

Ivica Kalinić je frontman priče, danas 66-godišnjak priča kako živi mirnim životom umirovljenika, a tek ga je poziv vašeg reportera naveo da pretrese nanovo vreću uspomena.

Kad se samo sjeti kako se tresao od uzbuđenja na probi u Hajduka kad je u svlačionici sjeo između svojih idola Luke Peruzovića i Dragana Holcera, bilo je to 1975...

- Sjedim i štipam se, je li moguće, sanjam li?! Desno od mene Dragan, lijevo Luka. A godinu ranije pješke sam kao mladić s prijateljima išao gledat na Stari Plac utakmicu protiv St. Etiennea...

Uhvatio je malo zraka, pa nastavio:

- A šta nam je to bilo krenit na noge... Stara Solinska cesta, nije to bio problem. Pa ni kiša što je padala cijeli dan...

---

image

Kaja Kalinić, Matko Kalinić, Ivica Kalonić, Mario Kalinić i Mladen Kalinić

Tom Dubravec/Cropix
---

U karijeri je bio nogometaš, trener (makar na jednoj utakmici), a kasnije i sportski direktor Hajduka.

Znate za Ivičin slučaj... Kad ga je Hajduk u ljeto 2009. dozvao iz Šibenika da preuzme klupu prve momčadi, bila je to europska utakmica protiv Žiline. U drugom poluvremenu Slovaci su dali gol, a Ivica na klupi pretrpio težak infarkt, srčani udar...

- Vraćate me u te dane, vrtim sad film unatrag i sav sam se naježio, uznemirio...

Nemojte, molim vas, da vam se opet zlo dogodi.

- Neće, sve u redu. Dakle, bio sam klinički mrtav! Da, liječnik, mislim da je to bio dr Viktor Čulić, u bolnici me u trenutku pita kako sam... Rekao sam da sam bolje i kao da sam otplovio... Da, otplovili ste, kaže liječnik i te kako, ali ste se i vratili... Bili ste klinički mrtvi 18 do 20 sekundi – šokirao me.

Nevoljko se Ivica vraća u te dane, sad kad je našao mir penzionerskog života i vrijeme najradije posvećuje unukama (Maša od šest, Mia od tri godine). No, hrabro dalje priča:

- Upitao sam liječnika, to je znači bila smrt.... Sanjao sam ogromno polje trave, cvijeće, svjetlost. Oko mene svuda mir, tišina, spokoj... Kao sad da to vidim i ćutim  - zatvorio je oči, prstima dočarava kako se trava leluja.

Grč u prsima

Kako se to uopće dogodilo? - prenuli smo ga.

- Kad smo dobili gol, samo me je zgrčilo. Osjetio sam odjednom strahovit pritisak u prsima. Skočili su dr Čukelj i dr Rakić i maser Sisgoreo, sprejom su mi dali nitroglicerin. Ostao sam na klupi do kraja utakmice, pa me onda Hitna pomoć odvela u bolnicu. Dalje sam vam ispričao... Spasili su me u bolnici, ugradili stent.

---

image

Nikola i Lovre Kalinić

Tom Dubravec/Cropix
---

Tako je završila karijera trenera, ali ste kasnije bili i sportski direktor u doba Eurolige?

- I tu sam doživljavao stres, nije to bilo više za mene, pa sam ubrzo morao na još jednu operaciju srca, stavili su mi premosnicu i odo‘ ja u invalidsku penziju...

Ne idete sad na utakmice?

- Ma neee, čak bih rekao da se nastojim izolirati od svega. Zadnji put sam bio prije šest, sedam godina... Navijam kod kuće i čekam rezultate. Nadam se uvijek boljemu.

Zar niste aktivni u Prugovu?

- Aktivan sam u Broćancu gdje imam svoju djedovinu, tu odem provest vrijeme u vikendici, da prčkam po vrtlu. A to u Prugovu? Tamo grade objekt, teren s umjetnom travom, predsjednik Matko Sarić veliki je entuzijast i zove me na ćakulu. Da im dam kakav mudar savjet, ha, ha... Nemam ga srca odbit i odem i koji put popričamo...

Osobni kartoni

1. Nikola Kalinić, rođen 5. siječnja 1988., centarfor Hajduka, bivši reprezentativac, igrao i za Blackburn Rovers, Dnjipro, Fiorentinu, Milan, Atletico Madrid, Romu, Veronu... Vratio se u Hajduk  ove godine u veljači nakon što je dugo izbivao i sad je jedan od najjačih aduta „bijelih”, u tandemu s Livajom, s namjerom da karijeru završi u Hajduku.

---

image
Joško Ponoš/Cropix
---

2. Lovre Kalinić, rođen 3. travnja 1990., vratar Hajduka, reprezentativac, branio i za Gent, Aston Villu i Toulouse. Vratio se u Hajduk, kapetan momčadi, potpisao trogodišnji ugovor, poput Nikole s namjerom da završi karijeru u Hajduku, a sad ga čeka i put na SP u Katar budući da je aktualni reprezentativac, odmah iza Livakovića i Ivušića.

---

image

Lovre Kalinić

Vojko Bašić/Cropix
---

3. Ivica Kalinić, rođen 26. ožujka 1956., nekad centarhalf, pa kasnije i trener i sportski direktor Hajduka, igrao još za Solin, Maribor, Osijek, Tirol Innsbruck i GAK, kao trener bio pomoćnik Ivanu Kataliniću u Hajduku, Zaporižju, a s Tomislavom Ivićem u Emiratima. Trenirao i Posušje. Imotski, Široki i Šibenik.

---

image

Ivica Kalinić

Tom Dubravec/Cropix
---

4. Matko Kalinić, rođen 16. svibnja 1979., stariji sin Ivice, nekad vratar, branio za Hajduk, Solin, Rijeku, Oberhausen, Cibaliju, Panserraikos, Uskok. Kao vratar je baš mnogo obećavao, ali bio u snažnoj konkurenciji Pletikose i Runje. Danas u nautici, voditelj programa grčke tvrtke Lalizas, ispostava Split.

---

image

Matko Kalinić

Tom Dubravec/Cropix
---

5. Mario Kalinić, rođen 24. kolovoza 1982., mlađi sin Ivice, nekad talentirani junior Hajduka, slomio nogu na utakmici selekcije Dalmacije, zbog čega je ubrzo prekinuo karijeru. Kažu da je bio baš talenat, ali ga ozljede nisu mazile i brzo je morao odustati. Zaposlen je kao voditelj službe za usluge u hotelu Le Meridien Lav.

---

image

Mario Kalinić

Tom Dubravec/Cropix
---

6. Mladen Kalinić, rođen 18. svibnja 1958., legendarni vezni nogometaš Solina. Počeo u Hajduku, u generaciji braće Vujović. Bio u Mariboru i Zadru, ali u Solinu je trajao dva desetljeća. Radi u Kaštel Sućurcu, skladištar u INA plinu. S Nikolom je u rodu, ali preko majke, djevojački Boban. Nikolin djed Luka i Mladenova majka Neda su brat i sestra.

---

image

Mladen Kalinić

Tom Dubravec/Cropix
---

7. Kaja Kalinić, rođen 10. rujna 1980., sin od pokojnog Petra, a Petar – Klija, bio je stariji brat od Mladena, vođa momčadi Solina, napadač. U Klijino ime igra se i memorijalni turnir. Kaja je pak bio junior Hajduka, pa igrao za Solin, u Domžalama, Posušju... Danas radi s mlađim uzrastima pokraj Jadra, a zaposlen je u tehničkoj službi KBC Split.

---

image

Kaja Kalinić

Tom Dubravec/Cropix
---

---

image

Pokojni Petar ‘Klija‘ Kalinić

Arhiva SD
---

---

korijeni

Kalinići su iz Broćanca, ali četiri su to zaseoka:

- Kerani, Tucići, Beškeri i Bulajići. Iz Kerana su moji Kalinići. I Lovrini. A Nikola je iz Beškera. Koliko poznam familije, na tri strane nismo u srodstvu. Ali je zanimljivo da su moji roditelji oba Kalinići, naime i majka mi je djevojački Kalinić. A moj brat je oženio Kalinićku!

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tom Dubravec/Cropix Joško Ponoš/Cropix Vojko Bašić/Cropix Arhiva SD Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix
Tom Dubravec/Cropix

Kaja Kalinić, Mario Kalinić, Ivica Kalinić, Matko Kalinić i Mladen Kalinić

Vojko Bašić/Cropix

Lovre Kalinić

Arhiva SD

Pokojni Petar ‘Klija‘ Kalinić

Tom Dubravec/Cropix

Matko Kalinić

Tom Dubravec/Cropix

Kaja Kalinić

Tom Dubravec/Cropix

Mladen Kalinić

Tom Dubravec/Cropix

Kaja Kalinić, Mario Kalinić, Ivica Kalinić, Matko Kalinić i Mladen Kalinić

Tom Dubravec/Cropix

Kaja Kalinić, Mario Kalinić, Ivica Kalinić, Matko Kalinić i Mladen Kalinić

Tom Dubravec/Cropix

Mario Kalinić

Tom Dubravec/Cropix

Kaja Kalinić, Matko Kalinić, Ivica Kalonić, Mario Kalinić i Mladen Kalinić

Tom Dubravec/Cropix

Kaja Kalinić, Matko Kalinić, Ivica Kalonić, Mario Kalinić i Mladen Kalinić

Tom Dubravec/Cropix

Ivica Kalinić

Tom Dubravec/Cropix

Nikola i Lovre Kalinić

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/prica-o-nogometnoj-dinastiji-kalinic-njih-sedam-iz-brocanca-nikola-i-lovre-jos-igraju-ostali-su-ranije-igrali-za-hajduk-1232319 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=6e2f5e3471b0133b77fd8725e5679448629b925f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Pri%C4%8Da+o+nogometnoj+%E2%80%98dinastiji%E2%80%98+Kalini%C4%87%3A+njih+sedam+iz+Bro%C4%87anca%2C+Nikola+i+Lovre+jo%C5%A1+igraju%2C+ostali+su+ranije+igrali+za+Hajduk&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fprica-o-nogometnoj-dinastiji-kalinic-njih-sedam-iz-brocanca-nikola-i-lovre-jos-igraju-ostali-su-ranije-igrali-za-hajduk-1232319 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fprica-o-nogometnoj-dinastiji-kalinic-njih-sedam-iz-brocanca-nikola-i-lovre-jos-igraju-ostali-su-ranije-igrali-za-hajduk-1232319 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘bijela‘ loza [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Hajduk‘bijela‘ loza

Priča o nogometnoj ‘dinastiji‘ Kalinić: njih sedam iz Broćanca, Nikola i Lovre još igraju, ostali su ranije igrali za Hajduk

14. listopada 2022. - 07:41

Mi smo Kalinići iz Solina i svi smo bili u Hajduka!

I još su, jer familiji Ivice Kalinića (66) i njegovim rođacima, treba priključiti još i prvotimce „bijelih”, velikane vratara Lovru i golgetera Nikolu, hrvatske reprezentativce, pa da se dobije kompletna slika razgranate Kalinića loze...

No, nisu svi u rodu, puno je Kalinića zapravo u Broćancu, u selima uokolo, a nisu nužno u rodbinskim vezama, veže ih isto mjesto, identično prezime.

Prva stanica - Solin

Odozgo, iz Broćanca su se „spuštali” u Solin, a dalje ih je sportski, nogometni gen vukao u Hajduk gdje su odreda iskazivali nesvakidašnji talenat... Nisu svi uspjeli do kraja, ali da su posebnog kova u to nema sumnje.

Nikola i Lovre kažu da su u nekim daljnjim rodbinskim vezama, ali ne znaju točno što i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 14:44