StoryEditorOCM
Hajdukmiljenik publike

Poljud ga je volio, a ljetos je napustio Hajduk: sada proživljava pravu kalvariju, ali i dalje pamti ‘bijele‘

Piše SPORT SD
22. prosinca 2023. - 21:41

Nema puno gorih osjećaja od onog kad mukotrpno i pošteno radiš, a ne dobiješ zasluženu plaću. To se sada događa igračima i drugim zaposlenicima portugalskog prvoligaša Boaviste. Igračima nisu isplaćene plaće već tri mjeseca, ostalim zaposlenicima kluba čak četiri, tvrdi portugalski list A Bola.

Momčad je danas odbila trenirati u protestu zbog situacije, a među oštećenima je i Chidozie Awaziem, koji je nedavno bio igrač Hajduka. Vjerujemo da ga niste zaboravili.

Nigerijac je prošlu sezonu proveo u Splitu na posudbi, Hajduk je bio zainteresiran za otkup ugovora, ali s portugalskom Boavistom zajednički jezik nije pronađen.

Iako u vodama seniorskog nogometa pliva već više od sedam godina, a u Hajduku je proveo tek jednu sezonu, "Chido" i dalje na Instagramu drži profilnu sliku na kojoj nosi dres Hajduka. I to dok pozdravlja navijače nakon utakmice, sigurno se i sada s nostalgijom prisjeća prošle sezone, dok vodi veliku borbu u Portugalu.

image
Screenshot/Instagram

Centralni branič Bijelima se priključio 1. kolovoza prošle godine te je od tada upisao ukupno 36 službenih nastupa za Hajduk, od čega je 29 puta zaigrao u prvom sastavu. 

Debitirao je na Poljudu u 3:1 pobjedi protiv Vitorije Guimaraes, u prvom kvalifikacijskom susretu 3. kola Konferencijske lige. Posljednji nastup upisao je u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Šibenika kada je Hajduk 2:0 pobjedom osvojio trofej na Rujevici.

Awaziem je za Hajduk odigrao ukupno 2265 minuta, pri tom se pet puta upisao u strijelce, a svom učinku dodao je i jednu asistenciju. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 06:37