StoryEditorOCM
Hajdukbrojke same pričaju

Ovaj graf sve govori: Dinamo se srozao na najniže grane, Hajduk mu puše za vrat

Piše SPORT SD
1. veljače 2024. - 13:20

Hajduk je u srijedu po prvi put u povijesti Transfermarkta imao momčad vrjedniju od Dinamove. Popularna stranica za procjenu vrijednosti nogometaša od 2010. godine bilježi podatke za HNL, a Bijeli su sinoć vrijedili 64,13 milijuna eura, dok je vrijednost zagrebačke momčadi iznosila 63,75 milijuna eura.

No, jutros je situacija bila drugačija. Naime, Dinamo je bio "pojeftinio" zbog prodaje Roberta Ljubičića u AEK, koji je bio procijenjen na tri milijuna eura, a Hajduk je danas i službeno ostao bez Luke Vuškovića kojemu je Tottenham dogovorio posudbu u poljski Radom.

To znači da je vrijednost splitskog kluba pala na 57,13 milijuna eura i Dinamo je sad opet ispred.

No, zanimljivo je pogledati kako se kretala vrijednost Modrih kroz posljednjih pet sezona. U sezoni 2019./2020., onoj koja je prethodila dolasku Lukše Jakobušića na čelo splitskog kluba, Dinamo je vrijedio 121,7 milijuna eura. Najveću vrijednost imao je naredne sezone (149,45 milijuna eura), a onda je krenuo strmoglavi pad koji ih je doveo na samo 63,75 milijuna eura.


Taj podatak pokazuje u kolikoj se Modri nalaze krizi, ali krivulja također pokazuje kako Bijeli posljednjih godina rade i više nego dobar posao na tržištu.

Iz grafa također možemo vidjeti da se Rijeka stalno kreće oko 33 milijuna eura, ali i da je Osijeku ove sezone značajno pala vrijednost u odnosu na prošle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 09:00