StoryEditorOCM
HajdukPUNO DO ČEPA

‘Ovakvog Nikolu Kalinića čekamo već tri godine‘: Hajduk rasprodao ‘Drosinu‘, drugi put u povijesti ovog stadiona

Piše Slaven Alfirević
26. studenog 2023. - 13:21

Kad je posljednji put stadion Aldo Drosina u Puli bio rasprodan, Nikola Kalinić je zabio dva gola... A kad je to bilo, pitate se? Davno, a Nikola Kalinić je još aktualan kao nogometaš...

Dakle, stadion u Puli bio je rasprodan samo na otvaranju, 9. veljače 2011. godine, dakle četiri dana prije 100. rođendana Hajduka.

Otvoren je utakmicom Hrvatska - Češka (4:2), za "vatrene" je dva gola postigao upravo Kalinić, a Slobodna Dalmacija je pisala "ovakvog Kalinića čekamo već tri godine"! Golove za naše dodali su Eduardo Da Silva i Iličević, a za Čehe su zabili Sivok i Rosicky.

Kolega iz Glasa Istra Ivica Cerovac baš nam priča:

Prije dva dana smo u trenutku objavili kako je u prodaji ostalo još samo 13 ulaznica. Naravno, i te preostale otišle su učas - i priča nam kako je to bilo u veljači 2011...

Na Aldu Drosini je bilo i više od 9000 gledatelja, a danas protiv Hajduka očekuje se preko 8500, rekao bih i do 8900 gledatelja. U međuvremenu je kapacitet sitno smanjen zbog nekih preinaka koje je uvjetovala UEFA.

Uglavnom, "Drosina" se puni do vrha, "sold out", rasprodan je prvi put nakon eto skoro 13 godina. Hajduk je "krivac", golem je interes prije svega navijača Hajduka koji pohode u Pulu gonjeni nadom da je ovo baš ta sezona da će splitski "bijeli" osvojiti titulu prvaka.

image

Stadion Aldo Drosina

Goran Sebelić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 08:23