StoryEditorOCM
HajdukBroj jedan

Nisu to ni Livaja, ni Krovinović, ni Šarlija, ovaj čovjek je najjači potez Mr. Footballa od dolaska u Hajduk

Piše Frane Vulas
24. studenog 2023. - 22:14

U nastavku SuperSport HNL-a Hajduk je gost Istre 1961 na Aldo Drosini (nedjelja, u 15 sati). ‘Bijeli‘ traže revanš protiv momčadi koja im je nanijela bolan poraz na Poljudu, prvi ovosezonski, debelo u sudačkoj nadoknadi, u 102. minuti.

Trener Mislav Karoglan ima poseban motiv protiv kluba koji je poveo u ovoj sezoni, ali ga je ‘škartao‘ nakon samo tri kola. Međutim, nemoguće je ne prisjetiti se druge ‘poveznice‘, toga da je iz pulskog kluba prije nešto manje od godinu vrata u Poljud jedan čovjek stigao bez pompe, a već dugo se zacementirao u početnoj postavi kao ključni čovjek, na vratima ‘bijelih‘.

Ivan Lučić (28) je krajem studenog prošle godine bez velike pompe potpisao za Hajduk. Stigao je iz Istre 1961 s kojom se razišao kao slobodan igrač. U pulskom klubu je bio druga opcija iza Lovre Majkića, po mnogima najboljeg vratara lige prošle sezone. Stigao je na Poljud gdje je na papiru bio realno pa praktično i treća opcija. Iza mladog Karla Sentića koji je u tim trenucima držao ‘jedinicu‘. A i kada se vrati nakon teške ozljede i iza Lovre Kalinića. Ne zaboravimo, tada je u kadru Hajduk imao i veterana Danijela Subašića.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Lučić je angažiran baš zbog ozljede Kalinića, kao ‘back up‘. I to je u početku i bio Sentiću. Ali onda se na ključnoj utakmici ‘proljeća‘, četvrtfinalnom kup gostovanju u osječkom Gradskom vrtu, tadašnji trener Ivan Leko odlučio za promjenu formacije (sa tri na četiri igrača u zadnjoj liniji) i vratara. Sve ostalo je povijest.

U mandatu predsjednika Lukše Jakobušića i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa dolazili su u Hajduk definitivno bolji igrači, veća imena, ali baš nitko nije tako nadmašio očekivanja kao Lučić.

Čovjek koji je u Hajduk došao na mala vrata, a ostao na velikima. Došao je da bi više-manje nominalno bio treći, a postao je prvi vratar. Mladić hrvatskog porijekla rođen u Beču, bivši član druge momčadi slavnog Bayerna, u ukupno 35 nastupa za Hajduk (34 od prve minute) primio je samo 24 pogotka. Od toga u čak 21 susretu nije primio pogodak!

image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 11:13