StoryEditorOCM
Hajdukususret derbiju

Nevjerojatna priča Miše Krstičevića, Rijeka ga ‘zavaljala‘ za stan, a onda su mu dva puta na Poljudu ‘spakirali‘ otkaz

Piše Slaven Alfirević
29. srpnja 2023. - 20:17

Plejada je nogometaša igrala na obje strane, u Hajduku i Rijeci, a jedan je od njih i – Mišo Krstičević (65), bivši reprezentativac i nadasve cijenjeni stručnjak. Strijelac posljednjeg pogotka za Hajduk na Starom placu, to nekako rijetko ističemo, pa eto, da se i tog detalja podsjetimo.

Mišo u Rijeci, trajalo je samo kratko, Krstičević je šest mjeseci proveo u dresu "riječkih galebova”, nosio je broj 10, ali nije dugo ostao... U Hajduku ga te 1983. više nisu doživljavali kao reprezentativca, krenuo je dalje, u potragu za stanom, htio je svoj krov nad glavom.

- Obećali su mi u Rijeci dat stan, došao sam, ali ni to se nije moglo realizirat, pa sam brzo krenuo dalje, nakon šest mjeseci otišao sam u mostarski Velež, bilo mi je bliže doma – sjeća se Krstičević prve polovice osamdesetih kad je Hajduk zamijenio Rijekom.

Loša karma

Kasnije, podsjeća nas Mišo, Rijeka mu je dvaput u Poljudu ispisala otkaz:

- Kad je ono Igor Novaković u 90. minuti izjednačio glavom, nakon tih 1:1 u Splitu promijenili su Baku i mene, dali u Hajduku otkaz Blažu Sliškoviću i meni kao njegovom pomoćniku.

Bilo, bilo je to 2005. A drugi put, podsjetite nas?

- Osam godina kasnije, kad sam ja bio glavni trener, promijenjen sam baš nakon poraza od Rijeke, 1:2 u Poljudu.

Došao je za kormilo mladi Igor Tudor i u finalu 2013. protiv Lokomotive osvojio kup. U tom drugom porazu, bila je to već snažna Rijeka i čuvena serija Matjaža Keka.

- Tako je, Rijeka je tada bila baš jaka. Dvaput mi se ispriječila, ali nema to veze, nemam zbog toga zlih primisli, ha, ha, ha... Tako se namjesti u životu.

Što će biti ove nedjelje?

- Hajduk ima puno kvalitetnijih igrača i favorit je. Bit će pun Poljud, krcat do vrha i publika je plus za Lekinu momčad, neće bit opterećenje. Simbioza splitske publike i Hajduka je nešto nevjerojatno, fantastično. Uvijek je to bilo, a sad je opet neka naročita euforija. Hajduk je veliki favorit i normalno je da pobijedi.

‘Moj iz Metkovića‘

Rijeku vodi Sergej Jakirović?

- Moj iz Metkovića, iz moga kraja. Sigurno da je adut Rijeke. S ocem sam mu igrao, otac Enver Jakirović je bio vratar Neretve, a ja u veznom redu... Sergej pokazuje da je dobar trener, nema šta.

Protiv Hajduka mu malo nade ostavljate?

- Samo mi se čini da je Hajduk puno jači, bolje igrače ima, u psihološkoj je prednosti poslije pobjede protiv Dinama u Maksimiru. Plus publika. Sve smo zbrojili.

Vi ste u Pločama, niste još krenuli u Indiju, tamo gdje vas zove Igor Štimac?

- Vodim Jadran, pa ću dalje vidit. Kući sam, dok se ta mogućnost ne otvori – kazao nam je Mišo Krstičević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 23:01