StoryEditorOCM
Hajduk‘gori‘ stadion

Možda ovo nisu očekivali, evo kako su navijači Hajduka ispratili igrače nakon poraza

Piše I. M.
28. siječnja 2024. - 19:17

U posljednjoj utakmici 20. kola SuperSport HNL-a igrali su Hajduk i Rijeka, a treći ovosezonski jadranski derbi završio je s 2:1 u korist momčadi s Kvarnera. Bijeli su poveli, ali podbacili u drugom poluvremenu, što su gosti iskoristili. Poljud je bio rasprodan, a osim domaćih navijača, došlo je i oko 250 onih koji su dali podršku Riječanima. 

Rezultatski za Hajduk loše, ali Split s atmosferom ponovno nije razočarao. Zanimljivo je bilo na travnjaku, ali i izvan njega. Evo što se sve događalo na Poljudu...

Ispraćaj

Nakon posljednjeg sudačkog zvižduka i pobjede Rijeke na Poljudu 2:1 navijači Hajduka ispratili su igrače u dijametralno suprotnom raspoloženju od onog na početku susreta. Počelo je sve u euforičnom raspoloženju, predstavljanjem Ivana Perišića i Josipa Brekala, pa je Hajduk u prvom dijelu i poveo, ali su u nastavku igrači Hajduka pokazali vrlo malo. Stoga je vrh ljestvice preuzela Rijeka.

Odmah nakon kraja utakmica Torcida je igračima koji su otišli prema sjevernoj tribini skandirala:

- I kad gube, i kad tuku, uvijek vjerni svom Hajduku.

A potom je uslijedila pjesma.

- Samo jednu želju imam...

Bakljada Armade

Armada je na jugozapadnom sektoru stadiona na Poljudu zapalila baklje i potom ih bacala prema travnjaku i tartan stazi, jednu i u smjeru zapadne tribine. Jednom zapaljenom bakljom pogodili su i jednog od fotografa koji su se nalazili iza/pored južnog gola.

image




 

Bozidar Vukicevic/Cropix

Novi transparent Torcide

Navijači Hajduka izvadili su "trofeje", zastave otete Armadi, ali i navijačima Crvene zvezde. A onda su navijače Rijeke prozvali Delijama. Pjevali su:

- Delije, Delije ste vi...

image
Frane Vulas/SD

Poznate face na tribini

U loži na zapadnom dijelu Poljuda osim ozlijeđenih Daria Melnjaka i Ivana Perišića, te novog igrača Josipa Brekala, našli su se još i Robert JarniGoran VučevićZoran Vulić, Mario Carević, Željko Jovanović i drugi. Spoj sporta i politike na jadranskom derbiju.

image




 

Bozidar Vukicevic/Cropix
image




 

Bozidar Vukicevic/Cropix
image



 

Bozidar Vukicevic/Cropix
image



 

Bozidar Vukicevic/Cropix
image



 

Bozidar Vukicevic/Cropix

Poruka Armadi

Torcida je poslala poruku Armadi, Rijeci i Miškoviću. Pred kraj prvog poluvremena derbija Hajduka i Rijeke navijači su na sjevernoj tribini podignuli poruku na kojoj je pisalo: "Čestitamo na još jednom navijačkom presedanu, kako ste krenili još će Miško završit na štangu. Skinite rešetke, ultrasi"

Aktivno na tribini

Kao što su igrači neumorni na travnjaku, tako je i Torcida na sjevernoj tribini, koja je razvila novi transparent, a posvetili su ga generalu. "Brunu Zorica-Zulu, počivaj u miru" - pisalo je.

image




 

Bozidar Vukicevic/Cropix

Transparent Torcide

Na početku utakmice Torcida je odmah razvila transparent na kojem je pisalo: "Isuse na nebesu, daj pomozi bijelom dresu".

image
Frane Vulas
image


 

Bozidar Vukicevic/Cropix

Igrači Hajduka na zagrijavanju

Igrači Hajduka izašli su na zagrijjavanje, dočekani su ovacijama. Sa zvučnika i iz navijačkih grla odzvanja pjesma ‘Ovo je naša krv‘...

image


 

Vojko Basic/Cropix
image



 

Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix

Dolazak Armade na Poljud

Uz jaku policijsku pratnju na stadion na Poljudu dolazi i Armada. Prometovim autobusima navijači Rijeke u valovima dovoze se prema jugu stadiona. U pratnji su brojna policijska vozila, a i cijelu rutu osiguravaju policajci, kako bi se spriječio potencijalni sukob s Torcidom, kamenovanje i slično. Na stadionu koji će biti pun jer je odavno rasprodan očekuje se i veliki broj navijača kluba s Rujevice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:46