StoryEditorOCM
Hajdukslavni dani

Na današnji dan završio je jedan od slavnih perioda Hajduka, a akter zapisan u povijesti je legendarni Mišo Krstičević

Piše Slaven Alfirević
5. rujna 2023. - 21:31

Peti rujna važan je datum u Hajdukovoj povijesti, te 1979. godine na današnji dan postignuti su posljednji golovi na Starom placu.

Igrali su Hajduk i Dinamo, ostalo je 1:1.... Hajduk će potom otići u Poljud i otvoriti ga susretom protiv turskog Trabzonspora ovog istog u kojem danas igra Tonio Teklić, bilo je to prvo kolo Kupa prvaka, pobijedili su "bijeli" sa 1:0, pogotkom Bore Primorca iz kaznenog udarca.

A na Stari plac će se Hajduk vratiti opet u listopadu da se službeno oprosti od svoga doma koji mu je služio od samog početka i prije službenog osnutka 1911. godine, ali je tada protiv skopskog Vardara ostalo samo 0:0.

Tako je 5. rujna 1979. upisan u povijest Hajduka kao datum kad su postignuti posljednji golovi na Starom placu. Za Hajduk, strijelac je bio legendarni igrač i trener Mišo Krstičević i on je posljednji zabio za Hajduk na bivšem igralištu.

No, Hajdukovo vodstvo nije dugo trajalo, poravnao je za Dinamo - Mile Ćalasan, ostalo je 1:1.

Zapisano je za sva vremena da je prvi gol na Starom placu postigao Šime Raunig, 11. lipnja 1911. godine, u pobjedi Hajduka protiv lokalnog Calcija (9:0), dok je posljednji pogodak za Hajduk postigao Mišo Krstičević, 5. rujna 1979. godine u prvenstvenom derbiju protiv zagrebačkog Dinama (1:1). Evo točno prije 44 godine.

HAJDUK - DINAMO (Z) 1:1

Split 5 Rujna 1979.

Prva savezna liga  1979/80

10. kolo

Strijelac Krstičević

Ivan Budinčević

Boro Primorac

Mišo Krstičević

Šime Luketin

Luka Peruzović

Vedran Rožić

Zlatko Vujović?Davor Čop 

Dražen Mužinić

Borislav Đorđević

Nenad Šalov

Ivica Šurjak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 06:35