StoryEditorOCM
HajdukTu je, ali...

Luka Vušković je počeo pripreme s Bijelima, ali evo što se zaista događa s rekordnim Hajdukovim izlaznim transferom

Piše Frane Vulas
4. siječnja 2024. - 13:30

Luka Vušković s Hajdukom je startao u pripreme za drugi dio sezone, ali objektivno je na čekanju. Talentirani 16-godišnji stoper koji je u rekordnom transferu u rujnu potpisao za Tottenham čeka da ga londonski klub negdje ‘parkira‘, pošalje na posudbu. Formalno se Vušković ne može priključiti Englezima dok ne napuni 18 godina. Vušković čeka da se u dogovoru s Tottenhamom i trećom stranom donese odluka gdje će na posudbu, kaljenje. Traži se sredina gdje će imati pravu priliku, adekvatnu minutažu da se igrački nastavi razvijati. Zbog pravila o igračima izvan EU (posljedice Brexita) te kako je u pitanju maloljetnik, do 2025. godine ne može zaigrati za Tottenham. Njegov transfer je rekordni izlazni transfer splitskog kluba težak po prvotnim informacijama 11 milijuna eura, dok je po Transfermaktu vrijedan čak i 13,8 milijuna eura.

Tijekom prvenstvene stanke Vušković je boravio u Londonu, ali bio je to samo ‘radni odmor‘. S djevojkom je boravio u Londonu, bio je i u Tottenhamu, ali se vratio u Split, barem dok se sve ne definira. U kuloarima se barata mogućnosti kako bi Vušković mogao na posudbu u Nizozemsku, spominje se i Belgija. Tottenham i obitelj Vušković će donijeti odluku. Do tada Vušković trenira s Hajdukom. Ako prije toga ne bude donesena odluka, otići će Vušković i na glavni dio priprema s ‘bijelima‘ u Umag.

U prvom dijelu sezone prvo je sve nekako bilo u drugom planu zbog transfera, sve se poprilično i oduljilo, otišlo u rujan kada je tek objavljen njegov transfer. Potom se Vušković vratio utakmicama, ali je nastupao za juniore ‘bijelih‘. Nije posve isključena ni mogućnost da i u drugom dijelu sezone Vušković ostane u Hajduku, pa da vjerojatno i dalje nastupa za juniore, ali objektivno planovi Tottenhama, igrača su drugačiji.

image
Tom Dubravec/Cropix

Realno je Vušković juniore odavno prerastao, treba mu jači nogometni podražaj, veći izazov. A u seniorskoj momčadi Hajduka na stoperskim pozicijama su se ‘betonirali‘ Filip Uremović i Zvonimir Šarlija, baš kao što su betonirali i obranu ‘bijelih‘, najbolju obranu SuperSport HNL-a. Tu je i iskusni Josip Elez, nemojmo zaboraviti ni ozlijeđenog Ferra, vratio se s posudbe i Dominik Prpić, na početku sezone je stopersku poziciju pokrivao i Ismael Diallo... Za očekivati je odlazak Vuškovića na posudbu. Dotad je, do daljnjeg raspleta, na pripremama u Hajduku.

image
Vojko Bašić/Cropix

Pored ove situacije, Hajduk i Tottenham imaju još jednu koju će se pokušati razriješiti, onu čiji rasplet navijači splitskog kluba najviše iščekuju. Čeka se rasplet oko toga gdje će Ivan Perišić nastaviti karijeru. Hrvatski reprezentativac je pod ugovorom s Tottenhamom do kraja sezone, a zbog teške ozljede križnog ligamenta tek će se nogometu vratiti u kasnoj fazi ove sezone. Pokušat će Perišić sve da bude spreman za Euro, a navijači Hajduka sanjaju njegov povratak na Poljud koji je svojevremeno sam igrač i najavljivao.

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 06:15