StoryEditorOCM
Hajdukanaliza tržišta

Livaji osjetno pala cijena: Poznati portal ažurirao ‘vrijednosti‘, tri hajdukovca u top pet HNL-a, jedan se ‘poduplao‘

Piše Sport SD
18. prosinca 2023. - 16:23

Završetkom polusezone u HNL-u ažurirane su i vrijednosti igrača na Transfermarktu. Najskuplji igrač naše lige je Dinamov pulen Martin Baturina kojem je skočila vrijednost za tri milijuna i sada ga cijene na 18 milijuna eura.

Zanimljivo, nakon Baturina slijede tri hajdukovca na listi najskupljih. Prvi među njima je Luka Vušković kojem je skočila cijena sa šest na sedam milijuna eura, a za nešto manje od mjesec dana on će postati član Tottenhama. Vuškovića slijedi Marko Livaja kojem je cijena na TM-u pala za milijun i pol eura te ga sad cijene na šest i pol milijuna eura. Listu hajdukovaca u top pet zaključuje Rokas Pukštas kojem je cijena porasla za 100 posto na Transfermarktu. Naime, mladog Amerikanca prije ovog ažuriranja cijenili su na tri milijuna, a sad su mu procijenili vrijednost na šest milijuna eura. 

Peti na ovom popisu je Dinamov napadač Bruno Petković, a njemu je ostala cijena ista od posljednjeg ažuriranja i iznosi pet milijuna eura. 

U redovima Hajduka cijena je još rasla po novom ažuriranju Filipu Uremoviću (2.8 milijuna eura), Emiru Sahitiju (2.3 milijuna eura), Zvonimiru Šarliji (2 milijuna eura), Niki Siguru (2 milijuna eura), Ivanu Lučiću (1.5 milijuna eura) te Leonu Dajakuu (1.3 milijuna eura). Među onima kojima je padala su Filip Krovinović (3.5 milijuna eura), Yassine Benrahou (2.5 milijuna eura), Dario Melnjak (1.8 milijuna eura), Anthony Kalik (1 milijuna eura), Lovre Kalinić (700 tisuća eura), Josip Elez (650 tisuća eura) i Dino Mikanović (600 tisuća eura). 

image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 02:42