StoryEditor
Hajdukvelika želja

Kek i dalje prvi pick: Primorcu ovo nema što zasmetati, jasno je da je trener Hajduka do daljnjega, do konačne odluke o trajnom rješenju

24. studenog 2020. - 09:35
AFP

Pola Splita traži kita... Znate kako je ono bilo kad se „nasukao” kit na Kaš(j)unima, pa su se mnogi zaletjeli vidjeti to čudo.

Tako i hajdučki kuloari već danima zazivaju Matjaža Keka i nema nego da su ga već promovirali u trenera Hajduka: na korak je do dogovora, evo dolazi, viđen je u Splitu, sutra potpisuje...

Ma, mogu ga samo objaviti za zimu, ne moraju ga još ni predstaviti, on može razvrgnuti ugovor sa slovenskom Zvezom...

Želje žure i pravi je pressing kombinacija gdje je sve to Kek „viđen” i kad dolazi na promociju. Interesantno je da je fokus usmjeren isključivo na Keka, a nijedan drugi trener nije „u igri”. Želja kao da je unisona.

Odnosno, zaključak hajdučke mase je kako se radi isključivo o slovenskom stručnjaku: hrvatskom prvaku s Rijekom.

Koliko u svemu tome ima istine, službeni Hajduk – neće reagirati. Pušta da se sve odvija protokom vremena, a iskustvo nas uči da ne ide sve tako brzo i jednostavno.

Što se nas tiče, već smo otprije pisali. A i danas to potpisujemo: Matjaž Kek figurira kao velika želja ne samo među navijačima. Neka nam bude dopušteno, imamo osjećaj da bi Keka za kormilom „bijelih” rado vidio i Lukša Jakobušić.

Boro Primorac jest otvorio arsenal znanja u Koprivnici i predsjednik i trener odlaze na svoje šetnje i ćakule i bistre svakodnevnicu. Ali to ništa ne smeta. Boro je uostalom klupski vojnik i šef Akademije i samo čuva trenersko mjesto prve momčadi do konačne popune. Do odluke o konačnoj popuni.

Nije novost da je Jakobušić dao do znanja kako mu treba trenerski kapitalac, prije ili kasnije, a svoje razgovore i kombinacije logično je da neće oglašavati unaprijed na sva zvona. Kad dođe vrijeme, saznat će se, pričat će...

Ove rečenice ne trebaju i neće zasmetati Bori Primorcu, pa neka su sročene u možda nezgodan čas, uoči sraza s Lokomotivom. Zna iskusni Boro kako je logično da zaokruži preostali dio jeseni, a da se o kormilaru prve momčadi i dalje razmišlja.

Primorac je, rekosmo, dobrodošla terapija, pokazao je u Koprivnici i ranije već u drugom poluvremenu protiv Osijeka kako ova momčad Hajduka može bolje igrati nego ranije, sličnoj potvrdi nadaju se „bijeli” i sad kontra Lokomotive.

Onda opet slijedi pauza, imat će dodatnog vremena za rad, pa slijedi završni udarac u finišu sezone u prosincu (u Poljudu Rijeka, pa u gostima kod Varaždina i Zagreba u kupu, te u Poljudu Gorica).

U međuvremenu, navijački milje već vidi Keka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. siječanj 2021 21:20