StoryEditorOCM
HajdukGost komentator

‘Katastrofa, dresovi igrača Hajduka čišći su na kraju nego na početku utakmice. Odgovoran je onaj koji ih je doveo‘

Piše Toni Bilić
31. ožujka 2024. - 08:38

Poljud je uvijek bio poznat po tome da Hajduk može izgubiti, ali da će pritom stvoriti najmanje deset šansi. Ova momčad ih ne stvara jer nema igru. Teško je govoriti o igri kad je dugo nemaš, igra se ne može stvoriti preko noći. A ne može se ni uigrati momčad kad je stalno mijenjaš, ne znam zašto se početna jedanestorica nikako ne mogu ustaliti. Kao da neki moraju igrati da bi se nekome ispunile želje... - govori nakon derbija Hajduka i Dinama Ivan Pudar.

Hajdukovi igrači su kao magnet, ali sa samo jednim magnetskim poljem, pa se tako odbijaju jedan od drugoga. Imam osjećaj kao da treniraju bez vratara i golova, jer nikako ne pucaju prema golu. Protiv Dinama je najopasniji bio Moufi, imao je dvije velike šanse. To dovoljno govori o Hajduku. Najviše su u posjedu lopte bili stoperi, vezna linija stalno vraća loptu prema njima, a tako samo omogućuje protivniku da se postavi. Nema dubine, nema ušprintavanja, nema igrača koji će gurnuti loptu u dubinu i izbaciti u šansu Kalinića, Livaju ili nekog drugog.

U ovakvoj utakmici ne možeš igrati bez prave špice, jer Livaja to nije, on je i vezni i "desetka" i sve, ali nije centrana špica. Ni zamjene nisam baš razumio, ako je Brekalo zdrav, zašto onda nije igrao od početka? Hajdukovi igrači u ovakvom derbiju trebaju pokazati veću čvrstoću, pokidati dres, iščupati travu, a ne da su im dresovi čišći na kraju nego na početku utakmice. Ne moraju igrati naša dica, ali onda oni što su došli moraju ginuti na terenu, uklizavati... Oni imaju želju, ali nemaju kvalitetu.

image

Nikola Kalinić

 

Ante Čizmić/Cropix

Petković je vrh vrhova, zabio je gol, puno toga istrčao. Kod gola se vidjelo Prpićevo neiskustvo, umjesto da ide nogom naprijed i blokira Petkovića, dopustio je da mu puca kroz noge. Naravno da Lovre Kalinić onda nije mogao vidjeti loptu. Nikola Kalinić dobro gradi balun, meštar je i za iznuditi penal, ali kad dođe iskusni sudac, možeš samo dobiti žuti karton.

Ljudi u klubu odlučuju, ali očito sve što su napravili nije dobro. Igrači imaju kvalitetu kakvu imaju, ali odgovoran je onaj koji ih je doveo. Hajduk je dopustio Dinamu da ih i kroz svoju slabu formu pretekne. "Bijeli" su sve prosuli sami, nitko im ništa nije ukrao. Teorija za prvo mjesto još uvijek postoji, nada umire zadnja, ali realno je da će Hajduk prije biti treći nego prvi.

image
Božidar Vukičević/Cropix
image

Marko Livaja

 

Ante Čizmić/Cropix
image

Fahd Moufi

Božidar Vukičević/Cropix
image

Gost komentator Ivan Pudar

Nikša Stipaničev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:07