StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

‘Karoglan očito nije kadar voditi ovu momčad, sada je svejedno hoće li ostati do kraja sezone‘

Piše Toni Bilić
8. travnja 2024. - 11:42

Kad mislim da ne mogu biti razočaran više nego što jesam, Hajduk me opet razuvjeri i razočara još više. Opet isto, treći poraz zaredom u derbijima istim rezultatom, 0:1, opet bez postignutoga gola. Rezigniran sam, gledajući prijenos čak sam ugasio ton i zamislio da igraju neki bijeli i crveno-plavi, a ne Rijeka i Hajduk, koji se postavio kao da je nižerazredna momčad, prokomentirao je Igor Musa poraz Hajduka na Rujevici.

Hajduk je na Rujevici imao utakmicu koja ga je mogla vratiti u život, no opet je izašao destruktivno, s prvim udarcem prema golu u 69. minuti. Nakon primljenoga gola, instinktivna je reakcija pokušati nešto napraviti, no to obično završava kako je završilo i u ovoj utakmici – samo na pokušajima. Ništa tu nije bilo planski, sve skupa premalo za jedan Hajduk. Igre nema, statistika se ponavlja, nula golova, jako malo udaraca. Predobra je ovo i preskupa momčad da bi se ovako igralo, kao da se netko šali s Hajdukom.

Trener Karoglan očito nije kadar voditi ovu momčad, njegov stručni stožer je također neiskusan i odavno se vidjelo da nisu kadri voditi ekipu. Sada je svejedno hoće li oni ostati do kraja sezone, jer ionako se više ništa spasiti ne može. Trener se ne može požaliti na igrački kadar, možda jedino po bokovima, a i tu je onda problem komunikacije njega i sportskog direktora. Trener mora inzistirati na dupliranju bokova.

image

Igor Musa

Vojko Bašić/Cropix

Jesenas, nakon Lekina odlaska, Karoglan je pridonio da se igrači opuste, donio je neku pozitivu i rezultat, ali to je bilo kratkog roka. Za nešto konkretno moraš raditi, biti agresivan. Upravo tu agresivnost najviše zamjeram Hajduku, pogotovo na Poljudu. Stvarno mi nije jasno da se u derbijima na Poljudu može odigrati tako mlako, bez agresivnosti, sa samo nekoliko prekršaja.

Ne može se od Hajduka očekivati previše, normalno je da se od ove momčadi očekuje borba za titulu do zadnjega kola. „Bijeli“ su u zimskoj pauzi bili favoriti, sve je išlo prema tome, stvorio se šušur, dovelo i pojačanja, a na kraju se sve pretvorilo u jedno veliko razočaranje.

Preostaje borba za titulu između Rijeke i Dinama, jedni i drugi su u formi i bit će zanimljivo do zadnjega kola, nažalost bez Hajduka. Rijeka je pokazala čvrstinu, gard, čekaju svoj trenutak u 90 minuta, imaju krilne igrače koji mogu riješiti utakmicu. Mislim da su oni favorit za titulu, no vidjet ćemo što će na to reći Dinamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 18:31