StoryEditorOCM
HajdukRiječ trenera

Jakirović nakon pobjede u derbiju bježao pred neredima: ‘Trčao sam 35 na sat, skoro mi je zadnja loža otišla...‘

Piše Ivan Renić
3. travnja 2024. - 22:01

Nakon derbija prvi je pred novinare stao trener Dinama Sergej Jakirović.

- Prvo poluvrijeme smo odigrali na visokom nivou. Propustili smo tada riješiti utakmicu, s prilikama koje smo imali. Lučić je obranio sve što je išlo u okvir. Hajduk je morao riskirati, znao sam da ćemo biti pod pritiskom. U nastavku nismo imali protočnost lopte. Nismo Hajduku dozvolili veliku priliku do zadnjeg napada kada su pogodili gredu. Odigrali smo jako dobro i zasluženo prošli u finale.

Dinamo je u igri za duplu krunu.

- Idemo po redu. U nedjelju nas čeka Istra. Imali smo dvije teške utakmice u četiri dana. Morat ćemo dobro izabrati. Nastavlja se lov za Rijekom. Vidjet ćemo kako će biti krajem svibnja. Promijenili smo sustav igre. Bernauer je osjetio bol u leđima. Odlučili smo se za Perkovića. Hajduk je u prvoj utakmici dobro punio međuprostore, pa smo morali mijenjati. Sučić i Kulenović su odradili lavovski posao.

Komentirao je i debi Ivana Perišića.

- Nije me iznenadio. Drago mi je da se vratio na teren. Znamo koliko znači Hajduku i hrvatskoj reprezentaciji. To je vrhunski igrači koji se dokazao na najvišoj razini.

image
Ante Cizmic/Cropix

Napravio je Jakirović nekoliko promjena u odnosu na prvi derbi.

- Sučića smo sato i stavili jer pokriva puno terena. Protivnici se trude zatvoriti Mišića, ali on uvijek nađe rješenje. Ne znam je li Laszlo igrao na njemu. Očekivao sam sve Karoglanove promjene. Realizacija nam je bila slaba, ali razlog je Lučić. Bruno je promašio s četiri metra. Ali drago mi je da mi ekipa dolazi u prilike, to je znak da igramo dobro.

Dinamo je sada u lovu na Rijeku.

- Puno nam ova pobjeda znači. Sve ti manje-više stane u jednu utakmicu, cijela sezona. Inzistirali smo da igramo fluidnije, da smo bolji na lopti što nije bio slučaj u prvoj utakmici. Mi i Rijeka smo se malo odvojili, ali moramo sve napraviti da ih prestignemo.

Burno će biti u Hajduku sljedećih dana.

- Ne znam kako će se sve odraziti na ekipu i klub općenito. Hajduk je prevelik klub da bi ovisio o jednoj utakmici, kao i Dinamo. Moje se izjave vade iz konteksta, friziraju se naslovi, pa moram paziti.

image
Vojko Basic/Cropix

Hoće li Hajduk ‘dati ruke‘ Dinamu i pobijediti Rijeku?

- Otkad sam došao gledam samo svoju momčad. Hajduk igra s Rijekom jadranski derbi. Dobro znam što to znači i mislim da će svatko igrati za sebe. Bit ću presretan tek kada osvojimo naslov.

Komentirao je Jakirović i nemile scene nakon utakmice. Dinamovci su se ekspresno povukli s terena, otrčali u tunel.

- Skoro mi je zadnja loža otišla. Trčao sam preko 35 ‘na sat‘. Policija je obavila svoj posao, nije nam nedostajalo ništa.

Jakiroviću se dugo ‘tresla stolica‘, ali čini se da mu je krenulo...

- Što bi se reklo ‘preživio sam‘. Nije ugodno, pogotovo mojoj obitelji sve to čitati. Najviše me bole porazi u Europi. Prošli smo Betis, gdje su nas unaprijed svi otpisali. Da je Špikić zabio u Solunu, prošli bismo dalje. Najviše mi je žao poraza od Lokomotive u zaostaloj utakmici. Ovo je maraton i vidjet ćemo na kraju gdje će tko biti.

image
Nikola Vilic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:14